Sense Categoria

Troben més aus mortes als peus de torres elèctriques de Lleida

Avatar
  • gener 18, 2019
  • 3 min read

Imatge d'un duc mort als peus d'una torra elèctrica | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals han trobat en els darrers dies nous cadàvers d'aus electrocutades en diferents torres d'alta tensió de la demarcació de Lleida. Aquesta és una problemàtica que s'arrossega des de fa temps, malgrat els avisos dels agents a la companyia elèctrica responsable de les torres, Endesa. Val a dir que, en alguns casos, les queixes i recomanacions dels Agents Rurals han donat els seus fruits i les companyies elèctriques s'han ficat mans a l'obra per evitar nous incidents amb les aus del territori. En aquest cas, els agents van localitzar i recollir un exemplar de duc (bubo bubo), sota un suport elèctric a les Borges Blanques, a les Garrigues.

 

Una vegada més, els agents ho van comunicar a la companyia responsable, perquè prengui les mesures correctores oportunes per evitar més electrocucions d'espècies protegides. D'altra banda, aquesta mateixa setmana, els Agents Rurals també van recollir un cadàver d'un milà real (Milvus milvus), presumptament electrocutat.

Milà reial

Imatge del milà reial trobat mort pels Agents Rurals | @agentsruralscat

 

 

Més casos d'aus mortes a torres elèctriques de Lleida

Aquests fets recorden a altres que també han tingut lloc en els darrers mesos. Un exemple és la captura d'un exemplar jove d'àguila daurada presumptament electrocutada al novembre a l'Urgell. Segons van informar en el seu moment els Agents Rurals a través de les xarxes socials, l'exemplar va ser capturat després que els agents observessin un comportament estrany que va fer sospitar d'una possible lesió. Davant això, es va decidir capturar l'animal i verificar quins eren els seus danys poder atendre-la degudament, per tal que pogués tornar al medi en les millors condicions. 

 

Paral·lelament, els Agents Rurals del Segrià, van recollir el mateix dia un exemplar de duc mort sota una línia elèctrica a Lleida. En aquesta ocasió, els Agents Rurals van informar també per les xarxes socials que van traslladar fins al centre de fauna salvatge Vallcalent de Lleida.

 

Finalment, recordem que el passat mes d'agost del 2018, els Agents Rurals van recollir fins a cinc cadàvers de cigonya blanca presumptament electrocutades en una línia reincident. Els fets van tenir lloc dins d'una zona de protecció a les rodalies de Tàrrega, la capital de la comarca de l'Urgell. En aquest sentit, els Agents Rurals van recordar que la cigonya blanca està inclosa dins del llistat d'espècies silvestres en règim de protecció especial, al catàleg nacional d'espècies amenaçades i inclosa a la llei de protecció dels animals.

Cigonya morta

Imatge d'una de les cigonyes mortes a l'agost | @agentsruralscat

 

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *