Sense Categoria

Troben dues cigonyes més mortes a causa d’una electrocució, ara a les Garrigues

Avatar
  • agost 28, 2018
  • 2 min read
Troben dues cigonyes més mortes a causa d’una electrocució, ara a les Garrigues
Imatge d'una cigonya morta a les Garrigues

Imatge d'una cigonya morta a les Garrigues | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals han localitzat aquest dimarts els cadàvers de dues cigonyes a causa d'una  electrocució en un suport no aïllat de mitja tensió a Juneda, les Garrigues. Segons han informat a través de les xarxes socials, una vegada localitzades, s'han recollit i s'ha procedit a elaborar un requeriment d'aillament del suport a la companyia.

 

Aquesta no és la primera vegada que aquest estiu els Agents Rurals troben els cadàvers de cigonyes a causa d'una electrocució. Concretament, a principis del mes d'agost, els Agents Rurals van recollir cinc cadàvers de cigonya blanca presumptament electrocutades en una línia reincident. Els fets van tenir dins d'una zona de protecció a les rodalies de Tàrrega, la capital de la comarca de l'Urgell. En aquest sentit, els Agents Rurals recorden que la cigonya blanca està inclosa dins del llistat d'espècies silvestres en règim de protecció especial, al catàleg nacional d'espècies amenaçades i inclosa a la llei de protecció dels animals.

 

D'altra banda, aquest cas fa recordar el de fa uns dies, també a l'Urgell, quan els Agents Rurals van confirmar la mort de catorze cadàvers de cigonya blanca presumptament electrocutades en una línia situada entre els paratges del Boscarro i el pla de l'Ofegat, a Tàrrega. Segons van informar els Agents Rurals a través de les xarxes socials, es van posar en contacte amb la companyia elèctrica responsable d'aquest cablejat i se li va instar a intervenir per evitar noves afectacions de l'avifauna, ja que aquesta no és la primera vegada que succeix. No obstant això, després de la troballa d'aquesta setmana, sembla que encara no s'ha ficat solució a aquesta problemàtica. 

 

Amb aquestes noves troballes es posa de manifest que, malgrat les advertències dels Agents Rurals a la companyia elèctrica per tal d'evitar més accidents de cigonyes com les aus, aquestes no han donat el fruit esperat. Aquest estiu han estat més d'una desena de cigonyes les que s'han trobat sense vida a causa d'aquestes torres de mitja tensió a diferents punts de la demarcació de Lleida. 

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *