Troben el cos del nen desaparegut a Mallorca pels aiguats

Centenars de persones han treballat dia i nit per trobar el cos del menor

Centenars de persones han treballat dia i nit per trobar el cos del menor | EFE

 

 

Els equips de rescat han trobat finalment el cos de l’Artur, el nen desaparegut dimarts a causa del fort temporal i la riuada mortal a Mallorca de la setmana passada. La localització del cadàver s’ha fet a uns 500 metres de l’últim pont de Sant Llorenç des Cardassar, el poble sens dubte més afectat per la catàstrofe, i no al mar, tal i com s’havia cregut aquestes últimes hores.

 

La troballa del cos del menor s’ha fet després d’una setmana de recerca angoixant i frenètica per terra, mar i aire per trobar el nen, la mare del qual també va morir a la riuada. Amb aquest ja són 13 el nombre final de morts al nord-est de l’illa a causa dels aiguats.

 

Aquests últimes dies, tota la illa s’ha mobilitzat per localitzar el cos del menor i ajudar als veïns amb una solidaritat pràcticament sense precedents. El dispositiu de recerca ha comptat amb uns 600 membres entre Guàrdia Civil, Unitat Militar d’Emergències (UME), Bombers i altres serveis d’emergència, així com 1.000 voluntaris que han ajudat a les tasques de recuperació de la zona. Els familiars del menor també han ajudat a la recerca enmig d’un panorama desolador.  

 

Més de 1.000 voluntaris ajudes als veïns

Més de 1.000 voluntaris ajuden als veïns | EFE

 

Desenllaç tràgic per a una història familiar terrible

En el moment en el que l’aiguat queia amb força al nord-est de Mallorca, l’Artur es trobava a dins del cotxe de la seva mare amb ella i la seva germana de 8 anys. De cop i volta, els torrents es van desbordar i una fortíssima riuada va escombrar tot el que trobava per al seu pas, incloent el vehicle on anava la família.

 

Va ser llavors quan la mare va intentar rescatar als seus dos fills, i ho va aconseguir amb la nena, que es va salvar. No obstant, el cotxe va continuar arrossegat per l’aigua amb els altres dos membres de la família a dins. Finalment, la mare va ser trobada morta a dins del cotxe, mentre que el cos nen, després de molts dies desaparegut, ha estat trobat aquest dimecres.

 

Les inundacions han estat mortals a Mallorca

Les inundacions han estat mortals a Mallorca | @IFFBALEARES

 

Els aiguats deixen una esgarrifosa xifra de 13 morts

Un cop trobar el menor, la xifra final de morts pels forts aiguats a Mallorca puja fins els 13. En total, les víctimes són 7 homes, 5 dones i un nen, mentre que 6 de les víctimes són de nacionalitat estrangera. Els municipis on han estat trobats els cadàvers són els de Sant Llorenç des Cardassar, Artà, s’Illot i Son Carrió. 

 

A més de la terrible història de la mare i el seu fill, també destaca la mort de l’exalcalde d’Unió Mallorquina per Artà, Rafel Gil, el cotxe del qual va aparèixer al mar. Un home gran amb mobilitat reduïda també va morir a la part baixa de casa seva, mentre que una dona d’edat avançada va ser torbada morta a casa seva.

 

A més, entre els morts de nacionalitat estrangera víctimes dels aiguats hi ha una parella britànica, que va ser trobada a dins d’un taxi, una dona holandesa i una parella alemanya, els cossos dels quals van ser localitzats el passat dijous després de dies desapareguts.