Troben a la Noguera dos habitatges on es cultivava marihuana

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dijous a Menàrguens (la Noguera) dos homes, de 25 i 44 anys, acusats d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. La detenció és resultat de dues investigacions obertes fa uns mesos després que la policia tingués indicis de l’existència de dues plantacions de marihuana a l’interior de dues cases del municipi noguerenc. La primera fase de la investigació va permetre als agents detectar les cases al carrer Raval i constatar que ambdues registraven un elevat consum d’electricitat i la possibilitat que la instal·lació elèctrica estigués connectada fraudulentament a la xarxa.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

D’aquesta manera, la policia va executar aquest dijous, cap a les 8.00 hores, la segona fase de la investigació amb dues entrades i perquisicions a les dues cases.

Durant l’escorcoll de la primera casa es van localitzar 190 testos amb les tiges de les plantes de marihuana tallades i 3,7 quilos de cabdells preparats per a la seva distribució i venda, els quals van ser comissats. A més, es va detenir un home de 44 anys que estava a l’exterior del domicili i que la policia considera que s’encarregava del manteniment de les plantes així com de la seva vigilància.

A banda d’això, els agents van trobar-hi també estris pel cultiu intensiu i assecat de la droga com ventiladors, làmpades, aparells d’aire condicionat, material fitosanitari i una bàscula de precisió, entre d’altres objectes.

En la segona entrada i perquisició, es va trobar en una de les estàncies de la casa 150 plantes de marihuana cabdellades i una complexa instal·lació amb ventiladors, aires condicionats, focus, filtres i estris per afavorir el cultiu en espais tancats.

A més, es va constatar que el sistema elèctric estava connectat fraudulentament a la xarxa general, com a la primera casa, i es va procedir a la detenció d’un home de 25 anys que estava a l’interior del domicili.

Els detinguts, un dels quals té antecedents, passaran avui a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer.