Sense Categoria

Troben una àliga daurada electrocutada al Pallars

Avatar
  • setembre 20, 2018
  • 3 min read
Troben una àliga daurada electrocutada al Pallars

Els Agents Rurals van recollir aquest dimecres una àliga daurada presumptament electrocutada en una zona boscosa de la Vall Fosca, a la comarca lleidatana del Pallars Jussà. Segons han informat els Agents Rurals a través de les seves xarxes socials, ha petició del cos la mateixa línia pertanyent a la companyia elèctrica Endesa, ja havia fet modificacions en alguns suports. No obstant això, els Agents Rurals tornen a demanar a l'empresa que faci canvis en els suports que no s'havien modificat.

Imatge de la recollida de l'àliga

Imatge de la recollida de l'àliga | @agentsruralscat

 

 

Cal recordar que aquest estiu ha estat especialment preocupant en relació a les electrocucions d'aus en torres elèctriques. En destaquen els nombrosos accidents protagonitzats per cigonyes. Concretament, els Agents Rurals van localitzar el passat 28 d'agost els cadàvers de dues cigonyes a causa d'una  electrocució en un suport no aïllat de mitja tensió a Juneda, les Garrigues. Segons van informar, una vegada localitzades, es van recollir i es va procedir a elaborar un requeriment d'aillament del suport a la companyia.

 

Molts més casos d'aus electrocutades a Lleida

Tampoc era aquesta la primera vegada que aquest estiu els Agents Rurals trobaven els cadàvers de cigonyes a causa d'una electrocució. Concretament, a principis del mes d'agost, els Agents Rurals van recollir cinc cadàvers de cigonya blanca presumptament electrocutades en una línia reincident. Els fets van tenir dins d'una zona de protecció a les rodalies de Tàrrega, la capital de la comarca de l'Urgell. En aquest sentit, els Agents Rurals recorden que la cigonya blanca està inclosa dins del llistat d'espècies silvestres en règim de protecció especial, al catàleg nacional d'espècies amenaçades i inclosa a la llei de protecció dels animals.

Imatge d'una cigonya morta

Imatge d'una cigonya morta | @agentsruralscat

 

 

  

D'altra banda, també a l'Urgell, quan els Agents Rurals van confirmar la mort de catorze cadàvers de cigonya blanca presumptament electrocutades en una línia situada entre els paratges del Boscarro i el pla de l'Ofegat, a Tàrrega, durant l'estiu. Segons van informar els Agents Rurals a través de les xarxes socials, es van posar en contacte amb la companyia elèctrica responsable d'aquest cablejat i se li va instar a intervenir per evitar noves afectacions de l'avifauna, ja que aquesta no és la primera vegada que succeix. No obstant això, després de la troballa d'aquesta setmana, sembla que encara no s'ha ficat solució a aquesta problemàtica. 

  

 

Amb aquestes noves troballes es posa de manifest que, malgrat les advertències dels Agents Rurals a la companyia elèctrica per tal d'evitar més accidents de cigonyes com les aus, aquestes no han donat el fruit esperat. Aquest estiu han estat més d'una desena de cigonyes les que s'han trobat sense vida a causa d'aquestes torres de mitja tensió a diferents punts de la demarcació de Lleida. 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *