T’interessa trobar una oportunitat laboral? Aquesta informació t’interessa!

La 16a edició de FormaOcupa (Saló de Formació i Ocupació de Lleida) ha començat a rodar aquest passat dijous amb una nodrida assistència de visitants de tota la demarcació —en la seva majoria joves estudiants— i una seixantena d’activitats de tota mena, com jornades, xerrades, tallers, sessions informatives, trobades d’assessorament, demostracions pràctiques i entrevistes de feina. El saló té lloc dijous i divendres al Pavelló 4 de Fira de Lleida amb la participació d’un total de 60 institucions i empreses, que posen a l’abast dels visitants més de 200 ofertes de treball dels àmbits més diversos.

El saló ja ha registrat visitants de les comarques de l’Aran, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià, l’Urgell, a més de la Franja.

 

Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, ha afirmat en el decurs de l’acte inaugural que FormaOcupa “és una oportunitat per al jovent del territori i per al territori mateix, perquè necessitem talent” i ha dit també que el saló ha esdevingut “una eina importantíssima de formació i d’ocupació, perquè estem mancats cada cop més de persones que dominin un ofici”.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Claudi Vidal, director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, ha dit que aquest certamen és “la cirereta del pastís d’un conjunt d’actuacions entre les diferents entitats i organismes que treballen conjuntament per promoure l’FP com un eix estratègic per a l’educació dels nostres joves i com a eina de progrés del territori”. Vidal ha recordat que hi ha moltes empreses que tenen una mancança important de personal qualificat i que des del departament d’Educació “es vol incentivar les vocacions en aquests cicles formatius d’oferta única i especial i d’alta demanda, a vegades estigmatitzats”, com són Pedra natural, Vins i olis, Aigua o Cuina, “cicles sovint molt vinculats al teixit productiu del territori”.

 

El regidor David Melé, per la seva banda, ha valorat “una fira de territori, un territori que estem construint junts entre totes les institucions i organitzacions empresarials, dins del nou paradigma social conformat els darrers anys en el que formació, ocupació i emprenedoria, realitats que podem trobar en aquesta fira, han d’anar agafats de la mà”.

FormaOcupa es conforma com una plataforma per trobar oportunitats laborals, rebre orientació i assessorament sobre possibilitats acadèmiques i laborals, sobre l’emprenedoria i, en el cas dels treballadors ocupats, sobre la formació contínua. Les persones interessades en ofertes laborals concretes poden consultar la pàgina www.formaocupa.com i programar una entrevista a través del web o simplement presentar-se a la fira i visitar l’empresa.


El saló està organitzat per l’Institut Municipal d’Ocupació, l’Ajuntament de Lleida, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i Fira de Lleida, i compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida, CCOO, COELL, Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, PIMEC, Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i UGT.


La inscripció al saló és gratuïta. L’horari va de 9.30 a 18.00 h (dijous) i de 9.30 a 14.00 h (divendres).