Lleida

Enhorabona: Trien les guanyadores dels 2ns Premis HERA de Lleida

Els guardons reconeixen les aportacions a l’osteoporosi i la menopausa des de diferents àmbits

Marta Romera
  • febrer 21, 2023
  • 3 min read
Enhorabona: Trien les guanyadores dels 2ns Premis HERA de Lleida

La diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional, Helena Martínez, ha participat aquest dilluns en la reunió del jurat dels Premis HERA, convocats en reconeixement a l’èxit de les dones que treballen en els diferents àmbits (cultura, investigació i recerca, periodisme i comunicació, i emprenedoria) en relació amb l’osteoporosi i la menopausa, i que estan organitzats per HERA osteoporosi-menopausa Associació de dones. La reunió ha tingut lloc al Palau de la Diputació.

Al premi –en el qual s’ha valorat el projecte, la investigació, l’estudi, el treball i/o el negoci amb més dedicació per l’osteoporosi i la menopausa– s’han presentat dones de l’àmbit de la salut (ja siguin infermeres, metgesses o investigadores), dones del món de la cultura, o dones del món del teatre, així com periodistes i empresàries de Catalunya. El jurat ha hagut de valorat entre les 23 candidatures presentades.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les guanyadores 

  • Periodisme i comunicació: Noemí Vilaseca i Casals (periodista secció Ara, ‘Feliçment, dones’, per donar visibilitat a les dones representatives de diferents col·lectius i realitats de les comarques de Ponent).
  • Emprenedoria: Mireia Serra (creadora de Porfintu.com, per ajudar les dones durant l’etapa de la menopausa i sensibilitzar sobre l’osteoporosi).
  • Investigació i recerca: Montse Iserte (psicòloga i sexòloga, pel projecte ‘Dàlia’. És la cap de les creacions de sensual íntim, una start-up destinada a la innovació de productes per a la salut sexual i reproductiva de les dones).
  • Cultura: Marta Segura i Montagut, fornera. Ha creat un pa especial ‘Pa Hera’, per reforçar la salut de les dones durant l’etapa de la menopausa. Donat l’èxit, ho ha ampliat a diferents productes.

El jurat ha estat format per la presidenta d’HERA, Maria Antònia Roca; la secretària de l’entitat, Anna Costa; la regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut de l’Ajuntament de Lleida, Montse Pifarré; la regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, Sandra Castro; la representant del Col·legi de Fisioterapeutes, Eva Sorribes Fernández; la presidenta del Col·legi d’Infermeria a Lleida, Mercè Porta Llotge, i la representant del Departament de Cultura a Lleida, Maria Ametlla Fontanet.

 

HERA és una associació no lucrativa que té com a objectiu fer difusió i donar a conèixer l’osteoporosi i la menopausa i com millorar el dia a dia de les dones que viuen aquestes situacions. El lliurament dels premis es farà el 23 de març al Palau de Congressos-la Llotja.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *