Tretze artistes participaran en l’Street Art Festival que acolorirà els carrers de Torrefarrera

Pintura mural de Sfhir, un dels seleccionats per participar, realitzada a Valdemorillo. | Sfhir

 

Tretze artistes i col·lectius artístics han estat escollits per participar en la primera edició del Torrefarrera Street Art Festival que tindrà lloc la primera setmana de setembre. Millorar l’entorn urbà i fomentar la cultura són els principals objectius d'aquest certamen que esdevé internacional amb la participació d'artistes de diferents països com Canadà, Colòmbia i Uruguai. Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Torrefarrera pretén dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l’art urbà com a mitjà d’integració social.

A causa de l'elevat nombre de propostes rebudes, l'organització ha decidit ampliar de 1.200 a 1.450 els metres quadrats de paret per poder donar cabuda a més artistes. Entre les parets que se cediran per al certamen destaca una de 400 metres quadrats ubicada al pavelló poliesportiu. Els artistes o col·lectius artístics que volien participar van enviar a través de la pàgina web del certamen la seva proposta artística amb temàtica lliure abans del 30 de juny. Posteriorment, un jurat ha valorat totes les propostes i n'ha seleccionat 13 incidint en la qualitat artística, la viabilitat, la flexibilitat d’adaptar la proposta a les superfícies existents i la integració en l’entorn públic.

Relació d'artistes o col·lectius artístics seleccionats per participar en el primer Torrefarrera Street Art Festival: Sfhir (Madrid); Dude (Lleida); Xumet Negre (Barcelona); Zurik (Colòmbia); GFX Folk & Miedo 12 (col·lectiu procedent d'Alacant i València); Saiko 134 (Barcelona); Noe Cor (Uruguai); Callizo (Múrcia); Rider Art (Madrid); Akore (Barcelona); Ryan Smeeton (Canadà); Xolaka (València); i Rulo (Lleida).

En el marc del Torrefarrera Street Art Festival es lliuraran tres premis:
– Candidats seleccionats: cada artista o col·lectiu que sigui seleccionat per a la realització d’una intervenció artística, percebrà 150 euros nets en concepte d’honoraris, un cop conclosa la intervenció.
– Premi del jurat: un jurat format per l’organització i l’Ajuntament de Torrefarrera premiarà les 2 millors obres. Aquests premis estaran dotats amb 1.000 euros el primer lloc i amb 500 euros, el segon.
– Premi del públic: es concedirà a la intervenció més valorada a través de votacions a les xarxes socials de l’esdeveniment. Aquest premi estarà dotat amb 500 euros i es fallarà una setmana després de l’esdeveniment, el dia 18 de setembre.
 

Més informació del festival:

Adjuntem imatge d'una

Torrefarrera, 15 de juliol de 2017