Tret de sortida de la temporada de ràfting al Pallars

Un grup d’alumnes de les Canàries han donat, aquest divendres el tret de sortida a la temporada dels esports d’aventura d’aigua al Pallars Sobirà. Una quarantena de joves han fet el primer descens de ràfting d’aquest any en un tram d’uns cinc quilòmetres entre Llavorsí i Rialp. Marc Barrufet, monitor de ràfting, ha explicat que les condicions del riu Noguera Pallaresa són òptimes perquè el desgel ha començat més aviat de l’esperat. Per aquest motiu, el sector confia que durant la primavera plogui per garantir un bon nivell d’aigua al riu tota la temporada i que no es vegin afectats per la sequera.

El riu Noguera Pallaresa és un dels millors de tot Europa per la pràctica del ràfting, i així ho avalen els més de trenta anys de trajectòria des del primer descens. El ràfting és l’esport rei en la modalitat d’aigües braves, però també destaquen altres disciplines com ara el piragüisme, l’hidrospeed, el caiac o el descens de barrancs.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El riu disposa de diferents trams amb un grau de dificultat diferent, sent el més demanat el de Llavorsí a Rialp. Com destaca l’Ivan, un dels joves que aquest divendres han baixat amb una barca, diu que els trams més ràpids són els que li han agradat més.

 

La temperatura de l’aigua és l’habitual per l’època, entre 7 °C o 8 °C però la de l’exterior molt per sobre de la normal. Tot i això, els joves han destacat la sensació de fred.

 

D’aquesta manera arrenca la temporada d‘esports de riu, que durant unes setmanes conviuran amb els de neu.