Tret de sortida a la I Setmana de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida

Una trentena d’activitats (tallers escolars, jornades de portes obertes a empreses i jornades participatives) a totes les comarques tindran lloc a partir d’aquest dilluns i al llarg de tota la setmana en el marc de la I Setmana de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.

 

Del 19 al 25 de setembre la bioeconomia serà protagonista a tot el territori en forma de ‘Transformaccions escolars’ (tallers sobre bioecomomia a les escoles), ‘Transformaccions empresarials’ (jornades de portes obertes a empreses) i ‘Transformaccions socials’ (jornades participatives).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La bioeconomia és una oportunitat cabdal per transformar l’economia, atès que Lleida concentra gran part dels excedents de l’activitat agrícola i forestal de Catalunya. La valorització d’aquests recursos pot significar la creació d’una bioindústria que impulsi l’economia del territori.

‘Transformacions’ amb l’eslògan ‘Ens trobem?’

Al llarg de tota la setmana participaran en les ‘Transformaccions’ amb l’eslògan ‘Ens trobem?’, un total d’11 escoles. Atesa l’alta demanda per part dels centres escolars —han estat 23 els que s’han interessat per participar en els tallers— el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida ha previst que les sessions es reprenguin la primera setmana d’octubre, concretament entre els dies 3 i el 7.

A banda, al llarg de tota la setmana, també tindran lloc sis sessions participatives en les quals es donaran a conèixer experiències d’èxit en bioeconomia de totes les comarques del territori. A més, sis empreses i entitats locals faran jornades de portes obertes el dissabte dia 24 de setembre.

Tallers a les escoles

Participaran als tallers de bioeconomia les escoles Sant Miquel de Miralcamp, M. Immaculada de Tremp, La Valira de la Seu d’Urgell, Mossèn Josep Arqués de Cervera, Ridolaina de Montellà del Cadí, Sant Roc de Bossòst, Setelsis de Solsona, Bonavista de Bellcaire d’Urgell, El Tallat de Sant Martí de Riucorb, La Creu del Batlle de Lleida i l’escola Albirka d’Arbeca.

Casos d’èxit empresarial

D’altra banda, els CEI de Vielha, Sort, la Seu d’Urgell, Cervera, Torrefarrera, les Borges Blanques i Tàrrega acolliran jornades participatives, on es donaran a conèixer diferents casos d’èxit d’empreses del territori que treballen amb la bioeconomia.

Experiències en bioeconomia

El dissabte 24 de setembre, les empreses i entitats que mostraran les seves experiències en bioeconomia seran Mas Colom-Casa Borges de Tàrrega, la Llar d’Infants Municipal l’Era d’Agramunt, l’explotació Torre Santa Maria de Vallfogona de Balaguer, la planta comarcal de compostatge de Sort, el Grup Sebastià (Rialp) i la xarxa de calor municipal amb biomassa de Llavorsí, on s’hi faran visites.