Tret de sortida de l’exposició del Premi d’Il·lustració del Segrià

El Consell Comarcal del Segrià ha inaugurat aquest divendres l’exposició corresponent a la tercera edició del Premi d’Il·lustració del Segrià. La mostra es podrà veure al vestíbul de la seu del Consell Comarcal fins al 17 de febrer, en la que serà la primera aturada de la seva itinerància per diferents poblacions de la comarca. L’acte inaugural ha comptat amb la presència de la cap de l’àrea de Cultura, Teresa Malla, i de les guanyadores de les categories absoluta i jove, a les quals s’ha fet entrega d’un diploma, a més del premi (450 € al primer premi i 300 € al segon).

L’exposició ofereix l’oportunitat de veure les tres obres guardonades al certamen i les catorze que el jurat va triar com a finalistes: ‘La pell del món’, de Rosa Maria Escudé Massip, (primer premi de la categoria absoluta); ‘Equilibri’, de Mireia Torres Esteve (primer premi en la categoria jove); ‘Traçant camins’, de Carles Alberdi Solé (segon premi); i les finalistes ‘Fusió natural’, de Mar Gloria Ruiz Cabeza; ‘L’home d’alfals’, de Josep Sisó i Lladós; ‘Mare terra’, d’Alba Pozo Ribas; ‘El punt del camí on fem arrels’, de Miriam Esprurz Abad; ‘Imagina’, d’Ares Juclà Reche; ‘La vaca de la terra’, de Josep Sisó i Lladós; ‘Compartim arrels que ens cuida de manera recíproc’ (Mònica Irimia);.

 

‘Engendrar futur’, d’Alba Martínez Alamillo; ‘Sentir el pas de la vida’, de Roser Esteve Colome; ‘Sinèrgia’, de Mar Gloria Ruiz Cabeza; ‘Abrazo terrenal’, de Mireia Torres Esteve; ‘Som terra’; de Jordi Gibert Subirà; ‘Al·legoria al Segrià’, d’Ignacio Alonso Davila; i ‘Matris Amet’, de Guillem Sànchez Miralles. La temàtica del guardó en aquesta ocasió girava al voltant del poema ‘Terra’, del llibre ‘Transparent’ de Josep Maria Nogueras, que cada autor o autora ha interpretat amb estil lliure. De fet, un exemplar del llibre acompanya les obres en l’exposició.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Després de la seva estada a la seu del Consell Comarcal, l’exposició recorrerà al llarg de tot l’any diferents municipis del Segrià, amb la qual cosa es faran palesos els objectius del Premi d’Il·lustració del Segrià, com són distingir i donar a conèixer la il·lustració en totes les seves àrees d’aplicació, fomentar els valors de la il·lustració com a mitjà expressiu i eina de comunicació, donar visibilitat als autors/es de la il·lustració gràfica de les Terres de Ponent i descobrir nous talents en l’art de la il·lustració entre el col·lectiu juvenil. El concurs està organitzat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal i compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs.