Tres projectes de Lleida reben més de 750.000€ de part del Govern

Diners

Tres projectes de Lleida reben una bona ajuda econòmica | Pixabay

La demarcació de Lleida ha rebut més de 750.000 € per millorar la competitivitat de les seves destinacions turístiques. Així ho ha explicat a Aitona la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, on ha presentat, juntament amb el director general de Turisme, Octavi Bono, els projectes dels ens locals que l'any passat van rebre ajuts dels plans de foment territorial del turisme.

 

En concret, a les Terres de Ponent es van atorgar els ajuts a 3 ens de les comarques de la Noguera, el Segrià i el Pallars Sobirà. Aquests diners han de servir per crear o rehabilitar infraestructures i espais turístics; recuperar itineraris; millorar la senyalització o donar suport a algunes iniciatives turístiques, entre altres.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Els projectes

– Ajuntament de Penelles. Colors d'esprai entre paisatge, cultura i vi: 358.119 €.

– Ajuntament d'Aitona. Fruiturisme. Una experiència agrícola a les Terres de Lleida: 177.133,20 €.

– Ajuntament de Sort. Millores pel foment del turisme a Sort, destinació de turisme esportiu i familiar 2019-2021: 232.363,46 €.

 

En general, en l'àmbit de tot Catalunya l'any 2019 un total de 20 ens locals van rebre 6M€ en ajuts. Aquesta subvenció de la Generalitat facilitarà una inversió total de 16,7M€. La convocatòria del 2019 va proposar com a actuacions subvencionables aquelles adreçades a promoure la millora paisatgística i la lluita contra la pol·lució i contaminació visual.

 

Indicadors sostenibles de la plataforma MitoMed+

De la mateixa manera, es van puntuar les destinacions que utilitzessin els indicadors sostenibles de la plataforma MitoMed+, les que tenien una població per sota dels 1.000 habitants, les que no havien rebut cap pla de foment i les que apliquessin el Manual de senyalització de camins publicat per la Direcció General de Turisme (DGT). També es va valorar si s'actuava sobre recursos que disposessin d'alguna declaració d'àmbit cultural o patrimonial. D'altra banda, es va subvencionar fins al 50% dels projectes presentats amb un màxim de 400.000 € per projecte.

 

També et poden interessar…