Tres exalumnes de la UdL són professors en una universitat xinesa

El Pau, la Josephine i l'Àlex són professors a la Binhai School of Foreing Affairs

El Pau, la Josephine i l'Àlex són professors a la Binhai School of Foreing Affairs | UdL

 

Tres graduats i màsters per la Universitat de Lleida (UdL), l'Àlex Falces, la Josephine Iglesias i el Pau Millera, són actualment docents a la carrera d'espanyol a la Binhai School of Foreign Affairs de la Xina. Mentre que per a Falces serà el seu tercer any a Binhai, la Josephine Iglesias i el Pau Millera s'han incorporat fa pocs dies al cos docent d'aquesta escola que depèn de la Universitat de Tianjin. Els tres donen classes en la titulació que equivaldria al grau de Filologia Hispànica de la UdL, però amb més continguts d'aprenentatge bàsic de llengua i cultura espanyola, i en els cursos preparatoris per als diplomes DELE, els títols que acrediten les competències d'espanyol que expedeix l'Instituto Cervantes.

 

Àlex Falces és graduat en Educació Primària per la Universitat de Lleida i màster en Ensenyament d'espanyol/català per a immigrants; un màster que també ha superat Pau Millera, graduat en Filologia Hispànica. La Josephine Iglesias és graduada en Dret i en Història, a més de màster en Advocacia.

 

Formaran un equip al Centre de Cultures Hispàniques a Xina

Segons explica Xavier Terrado, director del Diploma d'estudis hispànics de la UdL, tots tres formaran equip per ajudar a desenvolupar el Centre de Cultures Hispàniques que la Binhai School of Foreign Affairs vol posar en marxa per dinamitzar aquesta àrea de coneixement.

 

En aquest sentit, Julián Acebrón, professor de la UdL viatjarà aquesta tardor a Binhai per impulsar el projecte, mentre que aquest novembre, el rector d'aquest centre, Shan Tirui, visitarà la Universitat de Lleida amb el mateix objectiu. La Universitat de Lleida té, des del 2005, un conveni de col·laboració amb la Universitat d'Estudis Estrangers de Tianjin. Actualment una quarantena d'estudiants d'aquesta universitat i també de l'escola de Binhai estudien el tercer any de la seva carrera d'espanyol a la UdL.

 

 

Alumnes de mobilitat a la UdL

Un  total  de  255  alumnes  de  mobilitat  ha  començat  el  curs 2018-2019 a la Universitat de Lleida (UdL), 24 més que el  primer quadrimestres del curs  passat,  segons  les  dades  de la unitat  de Relacions Internacionals de la UdL. Provenen de 40 països d'Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica. L'estudiantat  xinès  se  situa  com  el  col·lectiu  més  nombrós, amb  48  joves;  seguits  pels  47  alumnes  d’Itàlia,  els  31 del Brasil i els 26 de Mèxic.  La  UdL  també  rep  aquest  primer quadrimestre   joves   de   punts   tan   diversos   com   ara Ghana, Etiòpia o Nepal; tot i que també n'hi ha 9 de diferents localitats de    l'Estat    espanyol    mercès    al    programa    SICUE. Es preveu que amb l'alumnat que arribaà el segon quadrimestre se superarà la xifra de 399 estudiants assolida el curs 2017-2018.

 

Per  centres,  la  Facultat  de  Lletres  és  la  que  acull  el  major nombre  d'alumnes  forans  (75, inclosos els del Diploma d’Estudis Hispànics).  La  segueixen  l'Escola  Tècnica  Superior d'Enginyeria Agrària (52), la  Facultat  de Dret,  Economia  i  Turisme  (45)  i l'Escola Politècnica Superior (29). La  Facultat  de  Medicina  rep  22  alumnes  i  la  d'Infermeria  i  Fisioteràpia,  13.  Completen  la  llista  la  Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, amb 8 estudiants de mobilitat, i  dos centres adscrits, l'INEFC-Lleida, amb  6  alumnes estrangers en aquest primer quadrimestre i Ostelea, amb 5.

 

La   majoria   d'aquest   alumnat,   99   nois   i   noies,   arriba   a   Lleida   gràcies   al programa   Erasmus+ (82, Erasmus Estudis de països del programa Erasmus; 16, Erasmus Estudis de països associats al programa; i 1, Erasmus Pràctiques); seguit pel programa Mobilitat UdL (85). El Diploma d'Estudis Hispànics també aporta un bon gruix d'estudiantat xinès (43) també  aporta  un  bon  gruix  d'estudiantat xinès  (43). Setze pertanyen al programa Erasmus Mundus, 9 al programa SICUE i 3 al programa d’estudiantat visitant.

 

Aquests estudiants han participat en diferents activitats d’integració a la universitat i la ciutat que han tingut lloc durant les dos setmanes prèvies a l’inici de les classes, inclosos els cursos de català inicial, en els que han participat 148 d’aquests alumnes. L'acte  d'acollida  a  una  representació  d'aquest  alumnat  de  mobilitat  va tenir lloc la tarda de dijous  al  Saló  Víctor Siurana encapçalat  per  les  vicerectores  de  Relacions  Internacionals  i  Cooperació,  Àstrid Ballesta, i la d'Estudiants, Neus Vila. També es va programar una actuació de la Coral UniCorn de la UdL i una exhibició de la colla sardanista Dolç Infern i de  la colla castellera Marracos UdL, aquestes últimes al claustre de la Pensativa.