Tres donants d’òrgans fan possible una quinzena de trasplantaments en aquest hospital lleidatà

Tres donants d’òrgans a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) de Lleida en un període de només deu dies han permès efectuar un total de 14 trasplantaments a persones que ho requerien a causa de les seves respectives malalties. Gràcies a la donació, feta a mitjans del passat mes de juliol, també s’han obtingut còrnies i altres teixits que han millorat la qualitat de vida dels pacients.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La coordinadora de trasplantaments de l’hospital lleidatà, Mariona Badia, ha afirmat que aquest acte «solidari i generós», sumat a l’esforç dels professionals de diferents equipaments sanitaris, administracions i mitjans de transport, ha donat una segona oportunitat a 14 pacients que «només podien curar la seva malaltia amb un trasplantament». Per Badia, situacions com aquesta posen de manifest la capacitat de planificació, gestió i treball en equip de tots els professionals implicats en el procés de donació i trasplantament d’òrgans.

Segons les últimes dades de l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), el 2022 es van practicar un total de 1.346 trasplantaments al conjunt de Catalunya, la majoria de ronyó, i es van comptabilitzar 15.929 teixits distribuïts pel Banc de Sant i de Teixits. Pel que fa a les famílies, el 82% van donar el seu consentiment a la donació d’òrgans del seu familiar. A Lleida, l’Hospital Arnau de Vilanova va tenir 15 donants l’any passat.