Tres detinguts a Lleida per robar més de 3.500 metres de cable telefònic

Tres detinguts a Lleida per robar més de 3.500 metres de cable telefònic| Redacció – Fotografia: Mossos d’Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimarts tres homes, d'edats compreses entre els 24 i 30 anys d'edat, tots de nacionalitat romanesa i veïns de Lleida, com a presumptes autors de tres delictes de furt i un delicte de pertinença a grup criminal, al sostreure cable telefònic.

A finals d'agost es van produir una sèrie de furts de cable telefònic en un tram de la línia telefònica al terme municipal de Seròs. En aquesta línia, paral·lela a la carretera LP7041, van sostreure 2.549 metres de cable.
 
Mentre els agents continuaven la investigació es van produir dues noves sostraccions de cable telefònic a Llardecans i Montoliu. En aquests dos llocs es van emportar 1.000 metres més de cable. El valor total del material sostret supera els 32.000 euros.
 
Els mossos van recollir prou indicis que apuntaven a que es trobaven davant un grup organitzat que tenia com a punt de trobada un bar del barri de la Mariola de Lleida. Tot apunta, que el cap del grup determinava els objectius on es desplaçarien amb almenys dos vehicles. El primer, alertaria de controls policials i el segon, transportaria el cable sostret. Un cop sostret el material, el cremaven i el venien en petites quantitats en diferents deixalleries arreu del territori. A més, sovint utilitzaven terceres persones per vendre el material i d’aquesta manera, dificultar la investigació.
 
Finalment els investigadors van detenir la nit del dimarts, 30 de setembre, tres homes al carrer Júpiter de Lleida. Als detinguts se'ls imputa l'autoria dels tres furts de cable telefònic als municipis de Seròs, Llardecans i Montoliu. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions i imputacions.
 
Els detinguts, amb antecedents per fets similars, van passar dijous davant el jutjat de guàrdia en funcions d'instrucció de Lleida.