Ja hi ha sentència per l’acusat d’amenaçar 2 menors a Tàrrega i d’abusar d’una d’elles

L’Audiència de Lleida ha condemnat a 3 anys i 3 mesos de presó un home que va llepar el coll a una noia de 15 anys a Tàrrega i va amenaçar-la a ella i a una altra amiga de 15 anys amb violar-les i matar-les. Concretament, el condemna a 2 anys de presó per un delicte d’abús sexual i a 1 any i 3 mesos de presó per amenaces. La Sala, en canvi, l’absol del delicte d’assetjament en considerar que la seva conducta no va alterar «greument» la vida quotidiana de les menors. La fiscalia, que demanava 8 anys de presó, estudia si recórrer la sentència. Els fets van passar entre juliol i setembre del 2021. L’acusat, amb antecedents, abordava les dues menors al parc de la plaça de les Nacions de Tàrrega, on les víctimes anaven amb els amics cada tarda.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Segons van explicar les noies al judici, l’acusat se’ls acostava i els deia «què guapes sou», «m’agradeu i sereu meves», «us mataré» o «sóc un violador», entre d’altres. La menor a qui li va llepar el coll també va declarar que després de fer-ho li va dir «algun dia et violaré», uns fets que van passar a començaments de setembre de 2021.

 

Tot i que segons el ministeri públic, l’acusat les intimidava, els feia fotografies amb el mòbil i els hi llençava petons, unes situacions que obligaven les menors a marxar del parc per «por», la Sala considera que aquest comportament no va alterar «greument» la vida quotidiana de les menors perquè no van deixar d’anar al parc altres dies.

 

A més de la pena de presó, l’Audiència de Lleida imposa a l’home 5 anys de llibertat vigilada, li prohibeix acostar-se a menys de 200 metres o comunicar-se amb les menors durant 5 anys i 5 mesos i l’inhabilita també durant 5 anys per a qualsevol feina que impliqui contacte directe i habitual amb menors d’edat.