Tremp acollirà al febrer ‘U: Per 14 fotògrafes i fotògrafs de Lleida’

Exposició UdL

L'exposició es clou dijous a la UdL amb una taula redona de fotoperiodistes | UdL

 

La sala d'exposicions de l'Epicentre de Tremp acollirà, del 2 al 28 de febrer, la mostra U: Per 14 fotògrafes i fotògrafs de Lleida, que es pot veure a la planta baixa de l'edifici del Rectorat de la UdL fins dijous 31 de gener. L'exposició presenta en gran format algunes de les imatges més emblemàtiques de la jornada de l'1 d'octubre del 2017 a casa nostra que van capturar 14 fotògrafes i fotògrafs professionals de Lleida.

 

En total són 28 instantànies obra de Tony Alcántara (La Mañana), Lleonard Deshams (Segre), Itmar Fabregat (Segre), Amado Forrolla (Segre), Ramon Gabriel (El Periódico de Catalunya), Núria Garcia (La Mañana), Selena Garcia (La Mañana), Santi Iglesias (Ara), Llorenç Melgosa, Jordi V. Pou, Toni Prim, Adrià Ropero (Agència EFE), Lidia Sabaté (La Mañana) i Herminia Sirvent. L'exposició vol posar de manifest, no només la realitat que mostren les imatges, sinó els sentiments que com milers de persones, van experimentar les 14 fotògrafes i fotògrafs durant aquella jornada.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

També es podrà veure en altres localitats com Torrelameu

Després de Tremp, l'exposició es podrà veure a l'Ajuntament de Torrelameu durant la primera quinzena de març, mentre que els primers quinze dies del mes d'abril s'exposarà a la Sala de Ball de Montoliu de Lleida i, encara per concretar dates, posteriorment a Llardecans.U: Per 14 fotògrafes i fotògrafs de Lleida es clou a la UdL el dijous 31 de gener, a les 18.30h, amb una taula redona on s'abordaran les dificultats amb què es troben les i els fotoperiodistes quan han de documentar manifestacions i altres accions de protesta.

 

 

A la taula, que du per títol: Fotoperiodisme davant la protesta, hi participaran Lídia Sabaté (La Mañana), en representació dels fotoperiodistes que tenen obra a l'exposició; Víctor Serri (La Directa), que va denunciar una agressió d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra mentre cobria les manifestacions de policies i antifeixistes a Barcelona el 29 de setembre passat; i Carles Palacio (L'Ariet) que el 16 de gener va ser detingut per la Policia Nacional en relació als fets de l'1 d'octubre passat a Girona. Palacio, va explicar, es trobava fent la seva feina degudament acreditat.