Sense Categoria

Una empresa fa un referèndum i pacta amb els seus treballadors obrir el 12 d’octubre

Avatar
  • octubre 14, 2018
  • 2 min read

El 85% dels treballadors de l'empresa manresana Fibracat treballarant aquest divendres 12 d'octubre | ACN

 

 

Fibracat, l'empresa manresana de tecnologia i comunicacions, obre aquest divendres 12 d'octubre, després d'haver fet festa l'1 d'octubre, en l'aniversari del referèndum d'independència i la consegüent repressió de l'Estat.

 

Precisament, la mateixa direcció de l'empresa va impulsar un referèndum entre els seus 42 treballadors, perquè decidíssin quin dels dos dies preferien treballar; una votació que va suposar que un 85% dels empleats optessin per tancar l'1-O i obrir aquest divendres 12 d'octubre.

 

En la mateixa línia, el sindicat Intersindical-CSC ha animat als assalariats de totes les empreses a fer un pas endavant i demanar als seus respectius caps canviar els dies festius del 12 d'octubre i el 6 de desembre, dies de la hispanitat i de la Constitució, per d'altres dies del calendari laboral; una decisió que creuen coherent amb el fet que «no són dies per celebrar res».

 

Una decisió de la direcció pactada amb els treballadors

En declaracions a l'ACN, el professor de Dret Laboral de la Universitat Oberta de Catalunya, Pere Vidal, ha explicat que la decisió correspon sempre a la direcció de les empreses, que a més a més ho han de justificar en base a «raons tècniques o organitzatives», i que els treballadors ho han de saber amb una antelació mínima de dos mesos.

 

En el mateix sentit, Vidal afirma que si no hi ha acord, és molt complicat fer treballar algú en un dia festiu sense raons objectives que ho justifiquin.

 

Pel que fa als treballadors del sector públic, que tenen una regulació diferent, no tenen l'opció de canviar els festius que vénen marcats per l'Estat espanyol, i segons apunta la Intersindical, l'única opció és trobar alguna raó acordada «de tipus organitzatiu o tècnic» que justifiqui la necessitat que hi hagi personal treballant aquell dia.

 

 

 

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *