Acusen una empresa del Pla d’Urgell d’incomplir els acords amb els treballadors

Mig centenar de treballadors ha protestat aquest dilluns a les portes de l'empresa Lactalis – Puleva de Mollerussa per incompliments reiterats dels acords signats amb la plantilla. Convocats per FICA-UGT, els concentrats han bloquejat durant una hora l'entrada i sortida de camions de la fàbrica lletera i també han tallat una part del trànsit de la carretera N-II antiga.

 

El president del comitè d'empresa, Narcís Tella, ha assegurat que mantenen el diàleg, però que si l'empresa no vol arribar a acords i es tanca en banda, «farem el que calgui i sigui oportú perquè se'ns respecti». CCOO donava inicialment suport a la protesta, però finalment se'n va desdir.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge de treballadors de Puleva

Mig centenar de treballadors protesten a Puleva Mollerussa per incompliments dels acords amb l'empresa | LleidaDiari.cat

 

Tella ha explicat que els motius de la protesta són l'incompliment, per part de l'empresa, del pacte d'una valoració de llocs de treball al Tribunal Laboral de Catalunya amb relació al servei de mediació de conflictes laborals.

 

La negociació col·lectiva

«Es van tirar enrere», ha assegurat Tella, que també ha afegit que el segon motiu de la mobilització ha estat amb relació a la negociació col·lectiva. Segons Tella, l'empresa es va negar al gener a negociar-lo i van haver de tornar a acudir al tribunal. Llavors es van comprometre a fer reunions cada 15 dies per parlar del tema, però des de mitjans d'any només s'han trobat 3 vegades.

 

En qualsevol cas, la «gota que ha fet vessar el got», segons el comitè d'empresa, ha estat l'acomiadament d'un treballador. Un procediment que s'hauria fet sense tenir en compte un pacte signat amb els treballadors que implicava que totes les sancions greus o molt greus, abans de ser comunicades al treballador en qüestió, s'havien de parlar amb el comitè d'empresa per tal que poguessin exercir de mediadors i «suavitzar-les».