Un treballador d’un centre sociosanitari a Catalunya agredeix sexualment a una persona gran

Els Mossos d’Esquadra han detingut un treballador d’un centre sociosanitari de Barcelona per presumpta agressió sexual a una persona gran, segons avança ‘El Periódico’ i ha pogut confirmar l’ACN. Fonts policials han informat que els fets haurien tingut lloc el dia 15 de març i la detenció va tenir lloc l’endemà, el dia 16. També assenyalen que l’home detingut no tenia antecedents. ‘El Periódico’ publica que el detingut és un tècnic de cures auxiliar d’infermeria de 26 anys del centre sociosanitari Nou Hospital Evangèlic. El tècnic treballava a l’equipament des del 2019 i que, arran dels fets que s’investiguen, ha estat apartat del lloc de treball.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons el rotatiu, els fets van tenir lloc al centre la matinada de divendres a dissabte, quan presumptament el treballador hauria agredit a una persona gran ingressada al sociosanitari. L’endemà, el dissabte 16, va ser traslladat a dependències policials i va sortir en llibertat amb càrrecs.

Fonts de l’hospital han explicat que va ser la filla de la persona presumptament agredida, una dona gran, qui va posar la denúncia als Mossos. Un cop l’hospital en va tenir coneixement, assenyalen les mateixes fonts, han col·laborat «activament» aportant tota la informació requerida i esperen la resolució de la investigació.

En paral·lel, l’hospital va revisar els protocols interns i constata que d’acord amb aquests la persona agredida hauria d’haver estat en tot moment amb dos treballadors, ja que l’agressió s’hauria produït durant una higiene i, d’acord amb el protocol, en aquest tipus de cures hi ha dos treballadors presents. «No tenim notícies que el treballador es quedés a soles amb la pacient», diuen.

Per altra banda, des de la intervenció dels Mossos, expliquen que van decidir apartar el treballador de l’hospital fins que se sàpiga exactament què va passar. En relació amb la pacient, asseguren que feia un mes que estava ingressada i continua l’ingrés al centre per fer un procés de rehabilitació. També apunten que estan posant tot el que està al seu abast al servei de la pacient i que la família valora el suport que el centre els està brindant.