Sense Categoria

Trànsit sorprèn amb la seva nova campanya contra els accidents i les víctimes a la carretera

Avatar
  • juliol 13, 2017
  • 2 min read
Trànsit sorprèn amb la seva nova campanya contra els accidents i les víctimes a la carretera

 

La nova campanya de la Generalitat per conscienciar sobre el perill dels accidents de trànsit i el nombre de víctimes que perden la vida cada dia a les carreteres catalanes ha deixat bocabadada molta gent. Aquest cop a l'anunci no hi ha cotxes ni sang ni ambulàncies; només persones que opinen sobre aquest tema. Sota el lema «Visió zero», els encarregats de l'espot pregunten a divuit persones quin hauria de ser el nombre de persones mortes en accidents de trànsit aquest any a Catalunya. Abans que contestin els passen un rètol en què posa: «El 2015 a Catalunya van morir 261 persones en accidents de trànsit i l'any passat 231».

Així doncs, molts creuen que una resposta correcta i adient a la pregunta és un número al voltant de les 200 víctimes. Aleshores una veu en off pregunta: «No serien millor, només tres?». Tots contestes que afirmativament, fins que a la pantalla apareix una imatge dels seus familiars i els hi tornen a preguntar: «Aquests tres?». Després del fort impacte que provoca pensar que els éssers estimats també poden estar entre aquests morts, tots ho tenen clar: la xifra correcta és zero.

 

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat en declaracions per RAC1 el motiu d'aquest anunci: «Veuran un anunci i potser es plantejaran, 'doncs tres serien formidables'. I són aquestes tres. Són les tres persones que estimem i no ens pot ni passar pel cap que puguin ser víctimes d'un accident». Aquest any ja són 71 les persones que han mort a les carreteres catalanes, la xifra més baixa des que la Generalitat va assumir les competències de Trànsit.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *