Sense Categoria

Trànsit proposa sancions més dures per utilitzar el mòbil o consumir alcohol per als conductors professionals

Avatar
  • juliol 9, 2017
  • 2 min read
Trànsit proposa sancions més dures per utilitzar el mòbil o consumir alcohol per als conductors professionals

La directora del Servei Català de Trànsit vol endurir les sancions per utilitzar el mòbil al volant | Cedida

La directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, vol que a la pròxima reforma de la Llei de trànsit s'incrementin les sancions per utilitzar el mòbil mentre es condueix, perquè es tracta «d'una infracció que causa una elevadíssima accidentalitat amb víctimes». Domènech ha explicat que manté reunions amb la Dirección General de Tràfico (DGT), que s'ha mostrat disposada a introduir els canvis proposats. «Considerem que hi ha qüestions que s'han de revisar i donar un nou pas endavant. Hi ha coses a les quals se les hauria de donar més importància», asseguren la directora. Actualment, l'ús del mòbil al volant comporta una multa de 200 euros, i la pèrdua de dos punts, i durant el 2016 un 21% del total d'accidents amb víctimes es va relacionar amb aquesta pràctica.

Domènech ha precisat que les mesures «han d'anar acompanyades d'una explicació perquè s'entengui el que s'està fent», i que quedi clar que són mesures per evitar que hi hagi víctimes, i protegir els usuaris. Considera, a més, que és totalment oportú que, en el cas dels conductors professionals i dels novells, hi hagi una taxa d'alcoholèmia 0, un model que ja apliquen altres països del voltant. Tot i així, ha afegit que «per introduir una modificació legal és molt important que hi hagi un acord».

 

Sobre els límits de velocitat, Eugènia Domènech considera que «no és el moment d'augmentar la velocitat», i ha recordat que el 16% dels accidents amb víctimes són per velocitat excessiva o inadequada. Sobre la proposta que va fer recentment RACC, sobre l'accés gradual al permís de conduir a partir dels 17 anys, la directora del Servei Català de Trànsit considera que s'ha d'estudiar la proposta, perquè, per ara, «no acaba d'estar clar que tingui un efecte positiu». Els països europeus que han implementat aquest sistema, seguint el model nord-americà, «han tingut resultats diversos», ha dit.

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *