Trànsit demana precaució davant les mobilitzacions a l’N-240 d’aquest dijous

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, aquesta tarda la mobilitat de sortida del cap de setmana llarg es pot veure condicionada per les manifestacions previstes pel sector del transport, motivades per les restriccions a la circulació a l'N-340, N-240 i N-II. Aquestes manifestacions estan previstes entre les 16.00 i les 19.00 hores i poden afectar vies com l'AP-7, B-23, B-10, N-II, N-340 i N-240. En aquest sentit, demanen la col·laboració per difondre aquesta situació, per tal que els conductors ho puguin tenir en compte a l'hora de planificar els seus desplaçaments.

 

D'altra banda, la polèmica pel desviaments dels vehicles pesants per l'AP-2 segueix el seu ritme. En aquests sentit, cal destacar que el desviament obligatori per l'AP-2 evita el pas d'uns 1.400 vehicles camions, de mitjana, en el tram de l'N-240 que uneix Montblanc i les Borges Blanques, segons les dades del Ministeri de Foment que ha donat a conèixer el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín. La mesura s'aplica des del 2 de setembre i comporta la restricció de vehicles pesants a l'N-240 entre les capitals de la Conca de Barberà i de les Garrigues, que gaudeixen de bonificacions d'entre el 42,5 i el 50% en el peatge de l'AP-2 entre el Pla de Santa Maria i les Borges Blanques.

 

Es planteja la possibilitat d'augmentar la bonificació per l'AP-2

En una reunió amb la plataforma Rescap-2, Crespín ha plantejat la possibilitat «d'ampliar la bonificació» als camions i ha demanat consens dels diferents agents implicats en la demanda d'estendre els descomptes a vehicles pesants al tram de l'AP-2 Borges-Soses. El subdelegat del govern de l'Estat a Lleida ha traslladat als representants de la plataforma Rescap-2, que agrupa diferents entitats i formacions polítiques de les Garrigues i de la Conca de Barberà, que el Ministeri de Foment està treballant en un conjunt de millores que preveuen «la possibilitat d'ampliar la bonificació als camions”, així com “la recuperació de projectes constructius» per al desdoblament de l'N-240 i «recuperar també el projecte de construcció de les tres rotondes a Juneda». Tot i això, Crespín ha reclamat «una acció conjunta de tots els agents, institucionals, socials i polítics, per reclamar plegats aquestes mesures que poden repercutir en benefici de la ciutadania».

 

El subdelegat del govern espanyol ha recordat que el ministre de Foment, José Luís Ábalos, va reclamar aquest dimarts al Senat «una voluntat de consens» amb la Generalitat i el sector del transport per abordar el desviament de camions –a l'AP-2 entre les Borges Blanques i Soses- tenint en compte que les competències en matèria de Trànsit estan transferides a la Generalitat i «Foment no pot prendre decisions unilaterals en aquest sentit», ha assenyalat. Crespín ha remarcat que el ministeri assumeix íntegrament el cost de la mesura adoptada per aplicar bonificacions a camions en el peatge de l'AP-2 entre el Pla de Santa Maria i les Borges, que ascendeix a 14 milions d'euros.

 

Ábalos va plantejar aquest dimarts l'ampliació de les bonificacions al tram entre la capital de les Garrigues i Soses com un dels possibles temes a tractar en la reunió de la Comissió bilateral d'Infraestructures del pròxim 15 d'octubre i, en aquest sentit, va emplaçar la Generalitat a incloure la proposta en l'ordre del dia de la trobada. Prèviament, José Crespín s'ha reunit amb l'alcalde de Juneda, Antoni Villas. Ambdós han coincidit en la necessitat d'incorporar una sèrie de mesures a la carretera N-240 que permetin incrementar la seguretat i la mobilitat viària, així com reduir la sinistralitat i incrementar la capacitat de la via.