Cinc morts i una desena de desapareguts a Mallorca a causa del temporal

La Guàrdia Civil i la Policia Local, prop de Sant Llorenç

La Guàrdia Civil i la Policia Local, prop de Sant Llorenç | CatalunyaDiari.cat

 

El fort temporal a Mallorca ha provocat fins ara un total de 5 morts i una desena de desapareguts. La situació, així mateix, és especialment crítica en punts de l’illa com Sant Llorenç de Cardassar —on han caigut 257 litres per metre quadrat—, Artà o Llucmajor. Els Bombers han fet una cinquantena de rescats a l’abast de tota l’illa. Les autoritats sanitàries de l'illa han confirmat fins al moment que han trobat 5 víctimes mortals a causa del temporal que ha afectat la zona de llevant de Mallorca.

 

A banda d'aquesta confirmació oficial, els membres dels cossos d'emergències han anunciat que la xifra de morts podria augmentar, a causa de les sospites que fan indicar que els desapareguts es trobarien a l'interior dels seus vehicles, i que no haurien pogut abandonar els seus automòbils, ja que s'haurien vist sorpresos per la força de l'aigua. El Govern de les Illes Balears ha demanat ajuda a  la Unitat Militar d'Emergències de l'exèrcit, que es preveu que arribi a Mallorca el pròxim divendres.

 

També s'ha de destacar que, a causa de les fortes pluges, centenars de persones s'han vist forçades a abandonar temporalment les seves cases per passar la nit en hotels i en poliesportius —se n'han habilitat dos—. Atesa la situació a la zona del llevant de l'illa mallorquina, les autoritats han decidit suspendre l'activitat escolar als municipis de Sant Llorenç, Artà i Son Servera.

 

Imatge d'un dels poliesportius habilitats

Imatge d'un dels poliesportius habilitats | CatalunyaDiari.cat

 

Cinc persones han perdut la vida a causa del fort temporal

Al llarg del vespre i les primeres hores de la matinada, Sant Llorenç des Cardassar ha sofert les conseqüències de l'intens aiguat registrat al llevant de l'Illa de Mallorca. Fins a 257 litres per metre quadrat han caigut a la localitat, fet que l'han convertit en el punt més afectat pel temporal de l'illa. Segons les dades oficials, cinc persones han estat trobades mortes, a causa de les fortes inundacions.

Per aquest municipi balear, conflueixen dos torrents que habitualment baixen sense aigua; i haurien provocat les inundacions, envaint amb força la plaça major i els principals carrers del poble. La primera víctima mortal es va confirmar a última hora del dimarts, quan els serveis del 112 Illes Balears van trobar el cos sense vida d'un home ofegat al soterrani del seu habitatge. La segona víctima mortal, una dona d'avançada edat, va morir per causes similars. Una parella estrangera també va ser trobada sense vida a l'interior d'un taxi de la localitat de Sant Llorenç.

El balanç final del temporal ha deixat cinc morts i una desena de desapareguts, que les autoritats no descarten que hagin pogut perdre la vida a causa de les fortes riades. L'Alcalde de la localitat de Sant Llorenç ha definit la situació com a nefasta, i no descarta que hi hagi més víctimes a la zona de S'illot.

 

L'illa de Mallorca, desbordada pels aiguats

El servei d'emergències del 122 coordina les tasques de rescat des d'ahir al vespre, quan es va informar sobre els primers desapareguts. La Guàrdia Civil i els equips de salvament de la policia treballen a les zones afectades pels desbordaments per intentar localitzar persones atrapades i de localitzar els desapareguts. Moltes persones s'han quedat incomunicades i sense llum elèctrica, fet que ha provocat l'evacuació de molts veïns.

 

Un centenar de persones ha passat la nit al poliesportiu de Manacor, davant la perillositat de quedar-se a les seves cases durant el temporal. La circulació de vehicles continua tallada en set carreteres secundàries i les autoritats han hagut de suspendre l'activitat escolar als municipis d'Artà, Sant Llorenç i Son Servera.