Tot a punt per a la 5a Marxa Borges Riu Set i 2a Marxa de les Comes a les Borges

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la 5a Marxa les Borges-Riu Set i la 2a Marxa de les Comes, una nova proposta de caminades de resistència que se celebrarà el diumenge 19 de març i que discorrerà per alguns dels indrets més emblemàtics de la comarca. A aquestes dues caminades llargues s’afegeixen les segones edicions de la Caminada de la Serra dels Bessons, de 24 km, i la Caminada de la Bassa de la Torre, de 16 km.

 

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Eloi Bergós; el president del Centre Excursionista les Borges-Garrigues (CEBG) i organitzador de la Marxa, Ramon Not, i la regidora d’Esports de l’Ajuntament de les Borges Blanques, Mariazel Viladoms, a més de l’assistència de la membre del CEBG i organitzadora, Teresa Viles.

Eloi Bergós ha valorat la potència dels paisatges per on discorreran les caminades, «en una combinació de natura, esport i patrimoni que agradarà molt als participants». Tal com ha explicat Ramon Not, i pel que fa a les caminades, «la Marxa Borges-Riu Set és la més llarga, amb 56 quilòmetres i puntuable amb 19 punts per al Circuit Català de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Compta amb un desnivell acumulat de 3.500 metres». Aquesta discorre, principalment, per corriols de les Garrigues, un traçat típicament de secà que passarà per alguns dels punts més emblemàtics del nord i el centre de les Garrigues, concretament per cinc termes municipals (les Borges Blanques, Juneda, Castelldans, Cervià de les Garrigues i l’Albi).

 

Passa pels tossals més importants de la comarca, com són els Marquesos, de 665 metres; el Xiveta, de 632 metres; els Bessons, de 594, i el Tossal de Sant Blai, de 608, i està considerada de dificultat moderada. La segona edició de la Marxa de les Comes, de 45 quilòmetres, recorre alguns dels punts més emblemàtics del nord i el centre de les Garrigues. Compta amb un desnivell acumulat de 2.500 metres, i està considerada de dificultat baixa-mitjana. Dona 17 punts per al circuit.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Ramon Not ha recordat que «aquest any és especial per a nosaltres i també volem que ho sigui per als participants, per tal de commemorar el nostre 40 aniversari. Assumint que som una entitat petita, hem fet l’esforç per als participants de les marxes puntuables per la FEEC, i donarem una peça de roba tècnica». Mariazel Viladoms ha recordat que «el circuit travessa uns dels paisatges més emblemàtics de la nostra comarca, amb sortida i arribada a les Borges Blanques. Combina molt bé la natura, l’esport i el patrimoni, i els participants podran gaudir del paisatge garriguenc, típic de secà».

 

Com ja és tradicional, els organitzadors de la Marxa les Borges-Riu Set, el Centre Excursionista Borges-Garrigues, proposen altres dos recorreguts, amb menys quilometratge. «Adaptades a tota mena de preparació física», ha explicat Ramon Not. Així, organitzen la Caminada de la Bassa de la Torre, de 16 quilòmetres, i la Caminada per la Serra de Bessons, de 24 quilòmetres. Les dues tindran la sortida a les 8.30 hores.

Tant les dues marxes com les dues caminades tenen l’origen i el final al pavelló de l’Oli de les Borges Blanques. L’organització espera la inscripció d’uns 400 participants, repartits proporcionalment entre les dues marxes i les dues caminades. Per ara, entre els inscrits, hi ha una important presència de participants de les demarcacions de Barcelona i Tarragona. Hi haurà zones d’avituallament per als participants. Per als que s’inscriguin a la més llarga, disposaran de vuit punts del recorregut on agafar forces.