Ja està tot preparat per a gaudir d’Aitona en Tardor

Aquest mes de novembre arriba Aitona en Tardor. Un esdeveniment impulsat per l’Ajuntament -a través del projecte de Fruiturisme- amb l’objectiu de dignificar i donar a conèixer la tasca de la pagesia, el vincle d’Aitona amb els fruiters, els llocs i espais emblemàtics de la vila i l’entorn natural privilegiat que envolta el nostre poble.
Aitona en Tardor tindrà lloc al llarg de tot un cap de setmana, el 26 i 27 de novembre, amb diferents propostes lúdiques i culturals per a tots els públics.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que «la tardor és una època de l’any molt especial i única a Aitona. Els nostres camps fruiters, cone-guts i apreciats arreu durant tot l’any, es tenyeixen de colors ocres oferint un mosaic visual realment espectacular que enamora a tothom qui el trepitja. Una estació de l’any, per tant, que cal viure i gaudir de primera mà a casa nostra, passejant entre els arbres i gaudint del nostre patrimoni i la nostra cultura».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Dissabte, 26 de novembre

A les 16 h se celebrarà a la Sala de Plens de l’Ajuntament la taula rodona ‘L’origen de l’arbre fruiter a Aitona: una història plena de protagonistes’, amb la participació de Santiago Gómez Tufet, Josep Anton Agustí Jornet, Juan Masot Espax, Teresa Ibars Gómez, Dolors Roca Masot i Maria Teresa Camí Camí; i moderat per Anna Sáez. I a les 17.30 h, a Sant Gaietà, s’inauguraran dues exposicions: ‘Llocs desapareguts d’Aitona’ i ‘Eines de la pagesia’.

Diumenge, 27 de novembre

A la plaça del Pavelló Poliesportiu d’Aitona se celebraran les següents activitats:
• 09 h: esmorzar popular amb entrepans de llonganissa i refresc (3€), amb la col·laboració de l’Associació de Romanesos d’Aitona.
• 09 h: ruta llarga en bicicleta (aprox. 30 km). Hi haurà opció de lloguer de bicicletes.
• 10 h: ruta per a famílies en bicicleta (aprox. 6 km). Hi haurà opció de lloguer de bicicletes. Activitat gratuïta. No calen inscripcions.
• 10 i 11 h: visites guiades amb pagesos i guies (12€/persona). Inscripcions al 973 79 40 10.
• 12.30 a 14 h: vermut musical amb DJ Werner.