Torrons Vicens i el xef Albert Adrià revolucionen el torró aquest Nadal

Imatge del torró de curri i maduixa | LleidaDiari.cat

 

Torrons Vicens continua un any més amb la seva aposta per la innovació i la creativitat en el món del torró. Seguint aquests principis, i sense oblidar l'artesania i la tradició, la marca presenta aquest any noves varietats totalment trencadores de torró creades pel mestre torroner Àngel Velasco i el xef Albert Adrià. Es tracta de nous torrons de sabors inèdits fins ara en el món del torró, que suposen un pas endavant en l'afany d'innovar de la marca agramuntina Torrons Vicens. De la mà d'Albert Adrià, reconegut com el millor xef pastisser del món per Restaurant Magazine, Torrons Vicens irromp aquest any al mercat amb varietats que no deixen indiferent.

  

 

 

La línia 'Adrià Natura', creada l'any 2013, suma aquest any quatre torrons de sabors exòtics que eleven la tradició torronera de Torrons Vicens fins a l'alta gastronomia. Els nous torrons són: torró de curri i maduixa, de tòfona blanca d'alba, de coco thai i de vinagre i gerds. Així, per crear el Torró de Curri i Maduixa, Albert Adrià s'ha inspirat en unes postres del restaurant Tickets. Es tracta d'un torró de praliné d'ametlla i xocolata blanca amb curri, maduixa i sèsam. Una exòtica barreja d'espècies amb les maduixes, que li aporten el toc àcid, i amb el praliné d'ametlla amb xocolata blanca i llavors de sèsam, que aporten un toc original i diferent del producte.

 

La segona proposta de Torrons Vicens i el xef Adrià és el Torró de Tòfona Blanca d'Alba amb praliné d'avellana. Es tracta d'exquisit praliné d'avellana combinat amb la preuada tòfona blanca d'Alba, o també anomenada tòfona blanca del Piemont, un producte d'escassa accessibilitat i curta temporada de collita. És la varietat de tòfona més exclusiva i apreciada en gastronomia pel seu sabor i aroma. Així mateix, el Torró de Coco Thai està elaborat amb crema de coco, fruita de la passió i curri de Madràs. La base del curri de Madràs, una salsa originària del sud de l'Índia, és el xili en pols, que aporta el toc picant al torró i que combina a la perfecció amb la dolçor del coco i el punt àcid del maracujà.

 

Finalment, el Torró de Vinagre i Gerds està fet a base de trufa de xocolata, combinada amb gerds i un cor de reducció de vinagre balsàmic, que li aporta un sabor més intens i un toc de dolçor. L'agradable sabor del gerd perfecciona aquesta combinació original. Aquestes quatre noves creacions que es presenten aquest Nadal 2016 donen continuïtat al projecte gastronòmic creat el 2013 amb el xef Albert Adrià (Adrià Natura), una selecció de torrons que combinen l'alta gastronomia i la tradició del torró d'Agramunt per idear un nou concepte original i revolucionari del producte.

 

La unió Vicens-Adrià suposa un pas més en la conceptualització del torró com a producte gastronòmic per ser consumit no només el Nadal sinó durant tot l'any, com unes postres exquisides i diferenciades.D'altra banda, Torrons Vicens també presenta aquest Nadal una novetat dins de la línia Torrons Vicens Excellence 2016. Es tracta del Torró de Ratafia: Crema combinada amb licor de ratafia de Girona i anous.