Felicitats: Nou premi per a Torrons i Mel Alemany

L’empresa familiar d’Os de Balaguer Torrons i Mel Alemany ha obtingut el premi al Creixement Empresarial mitjançant la Innovació en la VII edició de la Nit Gourmet Català, organitzada per l’associació Catalonia Gourmet, que va tenir lloc ahir al vespre al Museu Marítim de Barcelona. El gerent de la firma, Ferran Alemany, va rebre el guardó de mans del conseller delegat d’Acció, l’agència catalana per a la internacionalització de l’economia, Joan Romero.

 

A la gala hi va assistir la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà. Enguany Alemany va presentar com a novetat a la Nit Gourmet la mel per subscripció, un projecte per fomentar la innovació en noves fórmules de consum de mel. Sota el nom ‘Del rusc a casa’, la marca entrega a domicili la mel fresca acabada de recol·lectar de l’apicultor a casa.

 

Amb aquesta innovació en noves formes de consum de la mel, la marca vol acostar la mel dels apicultors de proximitat per la via de la subscripció, que en garanteix la immediatesa. A banda el guardó reconeix la trajectòria en innovació del darrer any -inclosa dins el segell Beelab, el laboratori de la Mel, al que destina un 2% de la seva facturació.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Es tracta de projectes d’innovació col·laborativa com la Mel amb suc de llimona desenvolupada amb la UdL, la gamma de mels untables desenvolupades amb Eurecat, el Torró Medieval a base de cigró i mel desenvolupat amb el xef Sergi De Meià, els bombons farcits de mel i altres receptes amb xocolata en col·laboració amb el mestre xocolater Ivan Pasqual, les barretes energètiques amb ingredients de productors de proximitat de les Terres de Lleida. També ha desenvolupat les galetes del Montsec amb base d’OliMel d’Oli Castelló. Finalment el sabó de mel, una col·laboració amb les Germanes Clarisses del Convent del Sant Crist de Balaguer.

A més d’Alemany, la VII edició de la Nit Gourmet Català va distingir a:

  • Tapas por la Paz i Monas por la Paz, premi Gourmet Català de l’any, entregat per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà
  • Anela Fruits, premi al Creixement Empresarial mitjançant la Internacionalització, entregat per Ramon Sentmartí, director general de Prodeca
  • CETT-UB, premi a la Iniciativa Sostenible (formació), entregat per la directora general de Turisme, Marta Domènech
  • Mallart, premi a la Iniciativa Sostenible, entregat pel director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia

Sobre la Nit Gourmet Català

La Nit del Gourmet Català és l’acte de referència del sector d’alimentació gourmet a Catalunya, on es reuneixen els principals agents del sector per a conèixer les novetats més gourmet dels socis de Catalonia Gourmet, gaudir d’un acte distès amb molt networking, amb presència dels principals representants institucionals i que té com a moment destacat l’entrega del Premi del Gourmet Català de l’Any.