Edició 2020

Torrelameu dedica carrers als «presos polítics» i una plaça als «exiliats»

  • maig 21, 2018
  • 3 min read
Torrelameu dedica carrers als «presos polítics» i una plaça als «exiliats»
Torrelameu dedica carrers als «presos polítics» i una plaça als «exiliats»
Torrelameu dedica carrers als «presos polítics» i una plaça als «exiliats»

Les noves plaques de Torrelameu, preparades per ser penjades. | LleidaDiari.cat

 

El municipi de Torrelameu, a la Noguera, dedicarà nou carrers als líders independentistes empresonats i una plaça als que han marxat a l'«exili». L'alcalde d'aquesta localitat, Carles Comes, d'ERC, ha explicat que es mantindrà el nomenclàtor actual, si bé es col·locaran les noves plaques amb els noms dels presos als diferents carrers de manera que els nous noms conviuran amb els actuals. El canvi està previst de fer-se el proper cap de setmana i els nous carrers que hi haurà són: Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva. D'altra banda, la plaça de l'Església passarà a dir-se «plaça dels Exiliats» i a la placa hi figuraran els noms de Carles Puigdemont, Lluís Puig, Meritxell Serret, Toni Comín, Clara Ponsantí, Marta Rovira i Anna Gabriel. Es tracta d'una iniciativa pionera a les terres de Lleida i també a Catalunya que es materialitzarà en una jornada on s'espera comptar amb l'assistència de familiars dels presos i exiliats.

 

  

Les plaques d'homenatge als líders independentistes empresonats i també als que es troben a l'exili ja estan a punt de ser instal·lades el proper cap de setmana i de moment estan dipositades a l'Ajuntament de Torrelameu. El consistori està a l'espera de concretar si es col·locaran el dissabte o el diumenge en funció de la possibilitat que a l'acte hi puguin assistir familiars dels presos o els exiliats. 

 

De moment els canvis només són simbòlics i a tall d'homenatge als polítics, ja que segons Comes només es plantejarien modificar el nomenclàtor en cas que la situació d'empresonament o exili es prolongués molt en el temps. Aquest reconeixement és inèdit a les terres de Lleida i també al conjunt del país, ja que si bé hi ha municipis que han dedicat places i carrers a l'1-O encara no n'hi havia cap pels presos.

 

El passat mes d'abril Torrelameu ja dur a terme una iniciativa singular penjant les banderes de Suïssa, Alemanya i Bèlgica a la façana de l'Ajuntament com a reconeixement a la seva «plena democràcia i llibertat» i per remarcar la falta de separació de poders i la ingerència en la política de la justícia espanyola.

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.