Torrefarrera instal·larà càmeres de videovigilància per a millorar la seguretat

Reunió amb l'alcalde de Torrefarrera

Reunió amb l'alcalde de Torrefarrera | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Torrefarrera ha iniciat els tràmits per signar pròximament un conveni amb el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya per instal·lar càmeres de videovigilància i de lectura de matrícules al municipi, un sistema controlat pels Mossos d'Esquadra que aportarà seguretat als veïns i veïnes de la localitat, garantint alhora el respecte als drets i llibertats de les persones.

 

Aquesta setmana, l'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, i la regidora d'Obres i Via Pública, Montse Ribé, s'han reunit amb la Directora Territorial del Departament d'Interior, Montserrat Meseguer, a qui han traslladat la preocupació del consistori per la seguretat al municipi.

 

Després de la reunió, l'alcalde Latorre ha expressat la «satisfacció perquè des del Govern de la Generalitat s'ha desencallat una problemàtica que fa temps que molts municipis reclamem». «A Torrefarrera tenim una gran preocupació per la seguretat dels nostres veïns, i aquesta mesura permetrà augmentar-la, alhora que incrementa la col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, que és la millor manera d'aconseguir un bon nivell de seguretat», ha destacat Latorre. A partir d'ara, un cop els Mossos d'Esquadra realitzin l'informe i el Departament d'Interior ho autoritzi, es podran instal·lar les càmeres.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Altres casos similars a la demarcació

L'ajuntament de Linyola va instal·lar l'any passat tres càmeres de vídeo-vigilància per controlar els accessos als edificis de l'Ajuntament i a l'edifici Sociocultural de Cal Formiguera. També va instal·lar una càmera de vídeo-vigilància a la Plaça Maria Mercè Marçal per poder controlar els accessos posteriors també de Cal Formiguera.

 

Àlex Mases, alcalde de Linyola explicà que el consistori ha volgut instal·lar aquestes càmeres com a mesura de prevenció i denúncia dels reiterats actes vandàlics que succeeixen a deshores en aquella zona. «Durant els darrers anys els veïns de la zona de la Placeta han sofert i continuen patint reiterats actes incívics per part d'alguns adolescents i joves del municipi que es tradueixen en molèsties per sorolls fora d'hora, destrosses i deslluïment del mobiliari i jardins».

 

L'alcalde assegurava que el motiu també és «per escampar deixalles constantment fora de les papereres. Per aquest motiu i especialment per tal de revertir la situació a partir d'ara s'informa que s'identificaran, es notificaran i se sancionaran tots els comportaments que s'enregistrin per les càmeres de vídeo-vigilància», avisà Mases. L'alcalde va assegurar que tant els veïns com de l'Ajuntament havien intentat parlar i fer reflexionar vers aquestes actituds nombroses vegades als infractors, malauradament sense èxit.