Torrefarrera posa en marxa la sala de vetlles en una jornada de portes obertes

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat aquest dimarts la sala de vetlla de Torrefarrera, que ha entrat en funcionament recentment al camí vell de Rosselló, al costat del cementiri, acompanyat de l’alcalde del municipi i vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre i de la diputada i també regidora a Torrefarrera, Helena Martínez. La visita ha coincidit amb la jornada de portes obertes organitzada per l’Ajuntament de Torrefarrera. Joan Talarn ha iniciat la seva intervenció explicant que «aquesta sala de vetlla culmina anys de buscar la fórmula per crear un servei tan necessari com és el de sala de vetlles».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Ha recordat que «garantir també la dignitat de l’últim adéu a les persones estimades és un servei que tot poble ha de poder oferir als seus convilatans. Allò que permet als pobles fer arrelar famílies és una complexitat d’accions transversals que van des les infraestructures a les activitats econòmiques i culturals, però sobretot la capacitat per a teixir relacions socials. És allò que tots coneixem com fer poble!».

 

Finalment, ha parlat de la importància de comptar amb espais com aquest. «El poble el fem fent-nos nostres els espais públics, i això també vol dir recuperar equipaments que el temps ha variat el seu ús, com aquestes escoles velles, per tal que continuïn sent llocs de trobada. Una sala de vetlles també és això, un lloc de trobada al qual volem anar poc, però que quan ho hem de fer és d’agrair que estigui disponible per als moments de recolliment que la pèrdua d’una persona estimada requereix».

L’equipament és un edifici espaiós, confortable i accessible, que compta amb dues sales per atendre dues famílies alhora, lavabos, una sala de preparació per als serveis funeraris i un gran vestíbul que també podrà ser utilitzat per a cerimònies laiques. Al davant de l’edifici hi ha una zona per aparcar asfaltada, que se suma a l’aparcament del cementiri municipal. La concessió de l’ús privatiu de la sala de vetlla va ser adjudicada a l’empresa Funerària Borràs.

 

Un cop finalitzada la jornada de portes obertes a la sala de vetlles s’han desplaçat fins al carrer Corts Catalanes per visitar la Biblioteca Pública Providència Tomàs Freixenet. El vicepresident Jordi Latorre ha agraït la col·laboració de la Diputació de Lleida en la posada en marxa d’aquests nous serveis públics de la sala de vetlles i la biblioteca municipal a Torrefarrera.