Entra en funcionament el nou circuit de Pump Track de Torrefarrera

 

Circuit de Pump Track a Torrefarrera

Circuit de Pump Track a Torrefarrera | LleidaDiari.cat

 

Torrefarrera compta des d'aquest cap de setmana amb un nou equipament per als amants de l'esport de la localitat. Es tracta d'un nou circuit de Pump Track per a bicicletes construït a l'av. Europa, davant de l'Institut Joan Solà. Amb 1.800 m2, és el més gran de la província, per a ús públic. El Pump Track de Torrefarrera estarà obert cada dia de l'any i és apte per a totes les edats, ja que compta amb un circuit per a grans i un per als petits.

 

El nou equipament consisteix en dos circuits de sauló tancats de diferents dimensions i grau de dificultat, que es poden recórrer sense necessitat de pedalar, aconseguint el moviment només amb la inèrcia adquirida gràcies als salts i peralts que presenta el recorregut. A més, compta també amb dues línies de salts, una d'1,5 m de llarg per a principiants i una més avançada, de 3 m de llarg, de dificultat mitjana alta.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Circuit de Pump Track a Torrefarrera

Circuit de Pump Track a Torrefarrera | LleidaDiari.cat

 

 

Tot el circuit està realitzat amb un sauló especial que fa que la bicicleta rodi en òptimes condicions i a més velocitat, sense necessitat d'impulsar-se amb els pedals. L'Ajuntament de Torrefarrera ha posat en marxa aquest nou recinte recreatiu i saludable, que ha tingut un cost de 22.000 euros, per donar resposta a les demandes del jovent de la localitat que sol·licitaven un espai de lleure a l'aire lliure on gaudir de les bicicletes.

Circuit de Pump Track a Torrefarrera

Circuit de Pump Track a Torrefarrera | LleidaDiari.cat

 

 

Altres municipis amb un circuit d'aquesta disciplina

El passat any 2017, Alpicat va estrenar un nou espai lúdic de caràcter familiar, esportiu i gratuït gràcies a la inauguració del Pump Track, una instal·lació única i pionera a Catalunya. Es tracta d'un circuit asfaltat que és apte per a bicicletes, monopatins, patins, 'skates' i similars, i que es pot recórrer sense necessitat d'impulsar-se, només amb la inèrcia adquirida mitjançant els salts i peralts que presenta el recorregut. 

 

El d'Alpicat va ser el primer Pump Track d'aquestes característiques a Catalunya, ja que habitualment són de terra. Està ubicat en una zona d'equipaments a la cruïlla dels carrers Lluís Companys i Mirador, en un terreny d'uns 900 metres quadrats. L'Ajuntament d'Alpicat va adjudicar les obres de construcció a l'empresa Arnó Infraestructures per 34.568 euros.