Tornen a relacionar Lleida amb una ciutat amb platja

Imatge de la notícia

Imatge de la notícia | @PostureigLleida

 

No hi ha forma. Els mitjans de comunicació s'han capficat en la idea d'insistir en què Lleida té platja. Segurament, a molts lleidatans els hi encanta la proposta, el que passa és que mai s'acaba de fer realitat i el més semblant a una platja que segueix tenint Lleida, és la canalització del riu Segre. En aquesta ocasió, ha estat el diari esportiu Sport el que ha utilitzat una fotografia de la Vuelta Ciclista a Espanya en una ciutat costanera, per a informar en el titular de què el belga Jelle Wallays s'havia imposat a Lleida.

 

El titular és correcte, ara bé, la fotografia en referir-se a Lleida, un pèl desencertada. Les xarxes no van trigar a fer-se ressò d'aquesta notícia i el Postureig de Lleida va ser un d'ells. «L'arribada de la Vuelta a la platja de Lleida va quedar certament estupenda», ha afirmat amb humor el personatge.

 

La insistència per ubicar a Lleida en una zona de platja

Però cal recordar que aquesta no és l'única vegada que es difon una informació similar. Concretament, laSexta durant l'emissió de la notícia que algunes platges catalanes havien despertat amb la plantada de desenes de creus grogues en suport als «presos polítics», també va anomenar a Lleida. Tal com es podia veure a les imatges que ràpidament van córrer per les xarxes socials, el titular de la notícia explicava: «Els CDRs han clavat milers de creus grogues en diverses platges de Girona i Lleida…». L'alarma no va trigar a saltar a les xarxes on, fins i tot, personatges del panorama polític com Gabriel Rufián (ERC) van compartir la captura de la imatge amb el titular erroni. També el Postureig de Lleida va voler fer broma sobre l'errada televisiva i va publicar un vídeo des del mar on animava a passar uns dies «a la platja de Lleida».

 

No obstant això, després de l'errada que va cometre laSexta, setmanes després en un vídeo de la ràdio los40 apareix la paraula Lleida lligada a la costa. Concretament ens referim al vídeo que va publicar los40 on es feia un repàs de la procedència dels ex concursants del programa Operación Triunfo. Lorena Gómez, guanyadora del programa el 2006 i natural de Lleida, també apareixia al mapa representant a la capital del Segrià però, a l'hora de ficar-la en el mapa, ho van fer en una zona costanera de Girona. Malgrat tot, a Lleida, seguim sense platja.