Tornen les jornades de salut a Alpicat després de 2 anys

Alpicat va inaugurar aquest dimecres la 17a edició de les seves Jornades Sanitàries-Dimecres de Salut. Ho va fer amb la xarrada ‘Salut amb so’, que va oferir Montse Poch Ollé, terapeuta musical i infermera en l’àmbit hospitalari. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde Joan Gilart i de la regidora Tere Mayoral, a més d’Albert Asensio, membre de l’equip directiu de l’Àrea Bàsica Lleida Rural Nord. Cal remarcar que l’edició d’enguany significa el retorn de les Jornades Sanitàries després de dos anys d’aturada obligada arran de la pandèmia.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Durant la ponència inaugural, Montse Poch va parlar al voltant del benefici que aporta per a la salut l’ús de la música com a disciplina terapèutica en les persones. La xarrada es va celebrar a la Sala d’Actes del Casal, que serà l’escenari on es desenvoluparan totes les sessions –cinc en total–, sempre en dimecres a les 19.30 hores, de manera ininterrompuda fins al 23 de novembre.

En dies successius, els temes seran ‘Cooperació internacional interuniversitària en el cam de la fisioteràpia’, a càrrec de Carme Campoy (2 de novembre), ‘Facilitem un dol infantil adaptatiu’, amb Sara Queralt Siria (9),’Com ens alimentem?’, amb Robert Soliva (16), i ‘Entrena la teva ment’, a càrrec novament de Sara Queralt Soria, que tancarà les Jornades Sanitàries el dia 23. Durant totes les sessions hi haurà servei de cangur gratuït al mateix Casal.

 

L’organització va a càrrec de l’Ajuntament d’Alpicat amb el suport de la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià, l’Hospital Universitari de Santa Maria, Salut/GSS (Gestió de Serveis Sanitaris), Alpicat Solidari i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.