Sense Categoria

Tornen a casa els veïns afectats per l’explosió en un pis de Lleida, però sense gas

LleidaDiari
  • agost 2, 2022
  • 3 min read
Tornen a casa els veïns afectats per l’explosió en un pis de Lleida, però sense gas

La cinquantena de veïns del número 4 de la plaça Sant Pere de Lleida desallotjats a causa d'una explosió al primer pis aquest dilluns cap a les 21 h, van poder tornar a casa cap a la 1 de la matinada d'aquest dimarts. No tenen, però, gas perquè es va detectar que, arran de la deflagració, la xarxa tenia alguna fuita.

 

L'alcalde accidental de Lleida, Toni Postius, ha explicat que els tècnics estan treballant per poder recuperar el subministrament aquest mateix dimarts. Pel que fa a les causes de l'explosió, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació, però la primera hipòtesi és que els dos joves que van resultar ferits greus, amb cremades al 30% al cos, estaven manipulant marihuana i els va esclatar una bombona de butà.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

De fet, Postius ha explicat que quan va arribar al lloc, «hi havia molta olor i fum de marihuana», tot i que no es tenia constància, després de preguntar als veïns i a la Guàrdia Urbana, que hi hagués cap denúncia prèvia per alguna activitat il·lícita.

 

L'explosió va causar cinc ferits de diversa consideració

L'explosió va causar cinc ferits de diversa consideració i un incendi que els bombers van aconseguir apagar minuts després. Els dos nois que eren al pis van ser traslladats en estat greu, un a Vall d'Hebron i l'altre a l'Arnau de Vilanova de Lleida. A l'Arnau també es van traslladar tres persones més, veïnes de l'immoble que, arran de l'explosió, van sortir de l'edifici i es van tallar amb els vidres trencats per la deflagració. Aquests tres veïns ja estan donats d'alta, ha explicat Postius.

 

La tècnica municipal va certificar a mitjanit que no hi havia danys estructurals i que els veïns podien tornar a casa. Al pis afectat, però, no s'hi podrà tornar perquè està «inhabitable», ha explicat Postius, i els Mossos l'han acordonat. Ara, ha explicat l'alcalde accidental, els pèrits de les assegurances han de fer la valoració dels danys i iniciar els tràmits per dur a terme els arranjaments més bàsics, com ara reposar les portes que han quedat destrossades.

 

«Va ser una explosió molt gran perquè no només va arrasar el pis sinó que també va tenir incidència al pis del costat, on va sortir disparada una paret i la porta del carrer», ha explicat Postius, que ha destacat que «afortunadament, no va haver-hi més danys personals perquè els veïns del pis del costat no eren al menjador i tampoc hi havia ningú a la plaça».

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *