Comarques

Tornen les ‘bústies liles’ en contra de la violència masclista a la Segarra

Modernitzar el sistema per detectar les violències, permet reduir el temps que es tarda a rebre els missatges

Marta Romera
  • novembre 23, 2022
  • 2 min read
Tornen les ‘bústies liles’ en contra de la violència masclista a la Segarra

Amb la campanya participativa ‘Visibilitzem les violències masclistes’ engegada pel SIAD Segarra (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) i l’Ajuntament de Guissona amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el passat 25 de novembre de 2021, es reprèn el projecte amb novetats.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per a la campanya 2022, les bústies, que es troben als centres educatius de Guissona, a la biblioteca municipal, i a l’Ajuntament, han estat actualitzades a fi de recollir més denúncies i arribar a tothom. L’actualització d’aquestes ha estat enganxar-hi uns adhesius a fi que també s’hi puguin fer denúncies en línia escanejant un codi QR. Les denúncies també es poden fer a través de la pàgina web del Consell Comarcal de la Segarra. L’acció va dirigida a qualsevol persona que hagi viscut o presenciat alguna/s d’aquestes situacions (discriminació masclista, agressió o situació de desigualtat) pel fet de ser dona.

Modernitzar el sistema per detectar les violències, permet reduir el temps que es tarda a rebre els missatges, així com adaptar-se millor a les necessitats de les persones que escriuen missatges, facilitant-los-hi el procés de fer la denúncia, i alhora donant-los-hi més intimitat, així com permetent-los-hi escollir millor el moment i el lloc des del qual volen compartir la seva experiència. Aquesta renovació continua garantint la confidencialitat i l’anonimat. La iniciativa de les bústies, va ser reconeguda l’any passat, pel Banc de Bones pràctiques impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *