La tornada a l’escola més nutritiva: Idees refrescants per a esmorzar i berenar

Doncs sí… sembla que això ja s'acaba. Tot i que encara queden dies de sol i calor, el cert és que la tornada a l'escola és el cop de realitat que marca la rutina d'un nou inici. I tornar a les classes també és un bon moment per a establir bons hàbits d'alimentació i de vida que es poden allargar durant tot l'any i, perquè no, durant tota la vida.

 

Això no obstant, els recursos que encara necessiten les famílies estan orientats cap a la sufocació de la calor i les altes temperatures que, a més a més, enguany es veuran agreujades en començar abans el calendari escolar. Per tant, tenir bones idees per a esmorzar i berenar que siguin refrescants, saludables i fàcils de fer, pot convertir-se en una bona eina per a sobreviure de la millor forma possible a la tornada a les aules.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

L'esmorzar més nutririu i refrescant possible

L'esmorzar no té per què ser l'àpat més important del dia, però, sobretot entre els més petits de casa, és necessari que sigui nutritiu i energètic perquè els ajudi a afrontar tota la jornada. Per tant, en aquesta època de l'any podrien ser bones opcions els iogurts naturals amb fruites trossejades dins, la fruita directament tallada amb un grapat de fruits secs, entrepans de pa integral amb tomata, canonges i formatge fresc, llet o begudes vegetals amb cacau pur en pols i cereals sense sucres ni edulcorants afegits o flocs de civada, o batuts de fruites naturals amb llet o iogurt.

Imatge d'un tupper per l'escola

La tornada a l'escola més nutritiva: Idees refrescants per a esmorzar i berenar | Pixabay

 

Recuperar les forces amb el berenar

Ja de cara al berenar, la fruita torna a ser l'aliment estrella per a poder saciar, hidratar i refrescar els més petits de casa. Tallada al natural és la millor opció per a oferir-la. Una divertida i boníssima idea també pot ser elaborar gelats casolans amb fruites triturades, amb iogurts congelats o amb receptes que incorporin fruites com el plàtan o els dàtils per endolcir.

 

No cal dir que l'aigua és essencial i que, si costa beure-la en la quantitat necessària, també es poden comprar ampolles divertides que les facin més atractives o incloure dins trossets de fruita o de fulles d'herbes aromàtiques els hi donin un toc diferent i més refrescant. Així doncs, famílies, ja sabeu, encara podeu esprémer bé les meravelloses fruites d'estiu i oferir-les com la millor eina per a combatre la calor que encara es viurà durant les primeres setmanes d'escola. Molta sort, bona torna i molts bons aliments.