Lleida

Torna el tradicional sopar benèfic del Xup Xup Solidari

La iniciativa portava dues edicions realitzant-se amb la venda de lots solidaris

Marta Romera
  • novembre 11, 2022
  • 3 min read
Torna el tradicional sopar benèfic del Xup Xup Solidari

Les societats gastronòmiques de Lleida Els Amics del Bacallà, El Cauet del Segrià, GastroBacus i Lo Tall, juntament amb l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur Lleida) i BO de Shalom – Fundació Ilersis, organitzen la tretzena edició del Xup Xup Solidari que se celebrarà el pròxim 24 de novembre a partir de les 21 hores a La Llotja de Lleida.

 

Torna així el format original amb què va néixer aquesta iniciativa fa tretze anys i que, a causa de la pandèmia de la Covid-19, es va haver de reconvertir en venda de lots solidaris en les seves dues darreres edicions. Per participar-hi enguany cal inscriure’s en les societats gastronòmiques de Lleida o bé trucant als telèfons 615 116 002 (Francesc) o 619 292 076 (Ramon). També hi ha una Fila 0 al compte del BBVA ES65 0182 3401 38 0201785951 o al compte de CaixaBank ES92 2100 0004 44 0201160985. Finalment, es pot fer un Bizum al 33638.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El Xup Xup Solidari, a benefici dels programes Arrels de la Fundació Sant Ignasi de Loiola, serà un sopar amb tiquet de 45 euros amb un menú elaborat pels organitzadors que constarà d’uns aperitius de benvinguda, i a taula hi haurà un entrant, plat principal i postres. Pel que fa als aperitius de benvinguda, seran ‘Esqueixada de bacallà’, elaborada pels Amics del Bacallà; ‘Coca de ceba’ del Cauet del Segrià; ‘El Cardo de la María Jesús’, cuinat per Gastrobacus; ‘Paté de campanya’, de Lo Tall i ‘Quiche Lorraine’ de Bo de Shalom. Un cop a taula, se servirà un menú elaborat pels alumnes de l’Eschotur que consistirà en un entrant de ‘Trinxat de col i patata, amb botifarra negra i la seva rosta de cansalada’. Tot seguit, com a plat principal, hi haurà ‘Estofat de vedella al vi negre, amb bolets i les seves verdures’ i, per cloure, unes postres de ‘Pastís de formatge’. Per beure es podrà triar entre cervesa, vins, cava, aigua mineral i hi haurà, a més, pans artesans fets pels alumnes de l’Eschotur.

El Xup Xup Solidari no seria possible sense la col·laboració de diferents empreses i entitats com Alemany, Batalla Cafès, bonÀrea, Codi 0, Oli de Juncosa de Les Garrigues, Cadí, Raimat, Castillo de Monesma, Fruis de Ponent, LaGravera, Lloguers Sarri, Sanui Fruits, Mahou San Miguel i Plusfresc. Com a entitats hi participen La Torxa, Como Pomona, Castell de Raymat, Missatges, Gestió de Comunicació i Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll).
Aquesta acció amb finalitats benèfiques va recollir en la darrera edició 9.000 euros que es van lliurar a la Fundació Arrels Sant Ignasi per atendre les necessitats individuals de persones amb problemàtica d’exclusió social.

Fundació Sant Ignasi de Loiola

Els programes ‘arrels’ tenen com a objectiu atendre les necessitats individuals de persones amb problemàtica d’exclusió social a Lleida i promoure un procés de canvi personal i creixement que els permeti assolir una bona integració social. Així, les persones sense llar, amb addiccions, amb carències greus… reben suport i acompanyament per sortir de la situació en què es troben.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *