Torna un renovat Christmas & Hits al Teatre de La Llotja

L’espectacle més exitós del Cor de l’Orfeó Lleidatà, amb més de 10.000 espectadors a Lleida durant nou anys consecutius, torna al Teatre de la Llotja de Lleida. Enguany, renovat i ple d’energia positiva per continuar revolucionant la música coral, incorporant grans èxits del pop, rock i gòspel, sense oblidar les trencadores versions de clàssics nadalencs com Fum, fum, fum i El noi de la mare.

 

Cor de l’Orfeó Lleidatà

Pol Pastor, piano

Carlos Cerezo, guitarra elèctrica

Jordi Rexach, baix elèctric

Josep Maria López, bateria

Ferran Aixalà, conductor i guionista

Dani Coma, direcció escènica

Pol Pastor, direcció musical

L’espectacle tindrà lloc el diumenge 17 de desembre a les 19 h al Teatre de la Llotja de Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Cor de l’Orfeó Lleidatà

Fundat l’any 1861, és una de les agrupacions corals en actiu més antigues de l’estat. Al llarg de la seua llarga història ha realitzat actuacions per tot Catalunya, a la resta de l’estat, i a França, Itàlia, Andorra, Suïssa, Alemanya, Txèquia i Hongria. El repertori del Cor és ben divers i polifacètic, i recorre la música religiosa, la cançó popular, els musicals, i un llarg etc, sent precursor dels negres espirituals als anys 60 a l’estat espanyol, del cant gregorià, de la cançó popular i d’autors catalans contemporanis.

 

Entre les produccions més recents hi destaca el Cant de les Estrelles d’Enric Granados conjuntament amb l’Orfeó Català a l’Auditori Enric Granados i al Palau de la Música Catalana (2011), el Mozart Rèquiem al Teatre de La Llotja (2012), la Gran missa en Do m de Mozart (2015), el Carmina Burana de Carl Orff amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida al teatre de La Llotja de Lleida (2018), i Dancing Vivaldi (2021) amb l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles i la companyia PAR en dansa de Terrassa en una gira per diversos teatres i auditoris de Catalunya. També cal destacar produccions de caire més innovador com Blanc (2013) i En català si us plau (2014), Songs.cat (2017), Spiritual (2021), Mare Terra (2022) o l’exitós Christmas & Hits. Des de 2022 és Cor resident del Teatre de la Llotja de Lleida.

 

Cor del Centre Històric (col·laboració especial)

Es tracta d’un projecte de música comunitària que forma part dels programes socials de la Fundació Orfeó Lleidatà per potenciar els usos del cant coral com una eina per la millora del benestar emocional i d’enfortiment dels vincles amb la comunitat, en col·laboració amb els serveis socials de la Paeria i d’entitats com Prosec. Dirigit per Sheila López, actualment està format per una vintena de persones sense cap experiència prèvia en el món coral.

 

Pol Pastor, direcció musical

Director, pianista i professor, va néixer l’any 1987 a Santa Coloma de Queralt. S’ha format a l’ESMUC, obtenint el Grau superior de direcció coral i orquestral, ha realitzat estudis de Postgrau al Vienna Conservatory i ha treballat amb directors com Jordi Mora, Johan Duijck, Maximilian Čenčič o Lluís Vila. Ha dirigit diferents corals d’Igualada, Barcelona, Terrassa, Sabadell o Sant Cugat, així com la Banda del Conservatori Municipal de Barcelona. També ha exercit la docència al Conservatori Municipal de Música de Terrassa i a l’Institut del Teatre de Barcelona. Actualment, dirigeix la Banda Simfònica de Terrassa, la Coral Xalesta de l’Hospitalet, l’Agrupació Coral de Matadepera, el Cor Oh! de Santa Coloma de Queralt, i des de 2022 és el director del l’Escola Coral i del Cor de l’Orfeó Lleidatà.

Dani Coma, direcció escènica

Combina la docència amb la direcció escènica. Actualment, és professor d’Interpretació a l’Escola Coco Comin i també d’Interpretació i Escena tant al Conservatori del Liceu com al Conservatori de Tarragona. També és professor mestre de l’Aula de Musical de l’EMM – Conservatori de Terrassa. En l’àmbit de la direcció escènica, ha dirigit el Concert de Sant Esteve del Palau de la Música els anys 2017, 2018 i 2019, així com de diferents espectacles amb el Cor Infantil i el Cor de Noies. Ha estat el responsable de la direcció escènica i direcció d’actors del muntatge de Fama el musical que s’ha representat a la Sala Apolo de Barcelona i al Teatro EDP Gran Vía de Madrid, i també director artístic de ‘Nada es imposible’ d’El Mago Pop i de Nesi Brodway Edition, versió que s’ha representat a Barcelona, Madrid i New York. És el creador i compositor del grup juvenil Macedònia, també ha publicat un grapat de Cantates infantils amb Discmedi i Contes amb l’editorial Bellaterra Música.

 

Ferran Aixalà, guionista i conductor

S’ha format en clown i bufó amb pallassos i pedagogs internacionalment reconeguts com ara Àlex Navarro, Caroline Drem, Leo Bassi, Gabriel Chamé, Christian Atanasiu, Eric de Bont o Virginia Imaz, i a la prestigiosa ‘École Philippe Gaulier’ a París. Ha actuat en festivals de Nova York, Corea del Sud, Jordània, Itàlia, França i Espanya, entre altres. Com a clown, he format part d’espectacles com “Cops” i “Humortal”. Ha cantat amb el grup Pastorets Rock durant vint anys i té una dilatada experiència en TV, com animador de públic a la televisió als programes ‘Ahora Caigo’ (Antena 3), ‘¡Boom!’ (Antena 3) i ‘El Foraster’, ‘El Gran Dictat’ (TV3), ‘Còmics Show’ (TV3), ‘Com som’ (TV3), ‘Oh happy day’ (TV3), formant part de l’equip del programa ‘Fish & Chips’ (Triacom per a Canal Super3), i com a guionista a ‘El Foraster’ (Brutal Media per a TV3) on des de l’any 2015 és el cap de guió del programa.