Societat

Tens una hipoteca variable? Aquesta informació sobre l’euríbor, t’interessa!

L'indicador de referència per hipoteques encadena 9 mesos de pujades, després de superar la barrera del 2% al setembre

Marta Romera
  • octubre 31, 2022
  • 2 min read
Tens una hipoteca variable? Aquesta informació sobre l’euríbor, t’interessa!

L’euríbor a un any, el principal índex de referència per a les hipoteques a tipus variable, continua la tendència a l’alça dels últims nou mesos i s’ha situat en el 2,629% a l’octubre, el nivell més alt des del gener del 2009, segons dades facilitades per l’Associació d’Usuaris Financers (Asufin). L’indicador ha incrementat quatre dècimes respecte del mes de setembre (2,233%), quan es va superar la barrera del 2%.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La inflació disparada i la pujada de tipus que ha impulsat el Banc Central Europeu està allunyant mes rere mes l’Euríbor del mínim històric del gener del 2021 (-0,505) i confirma un canvi de tendència després de deu anys amb tipus propers al 0%. Asufin ha avisat que les revisions d’aquests mesos podran encarir el cost dels préstecs 1.819 euros l’any en una hipoteca de 100.000 euros a vint-i-cinc anys amb un 1% de diferencial. L’associació alerta que l’indicador pot continuar polvoritzant barreres i superar el llindar del 3% a finals d’any.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *