Torna una nova edició de la Trobada d’Acordionistes del Pirineu

La vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, i el president de l’Associació Arsèguel i els Acordionistes del Pirineu i director de la Trobada, Artur Blasco, van presentar el passat dilluns 17 de juliol la 48a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que se celebrarà entre el 28 de juliol i l’1 d’agost a Arsèguel, la Seu d’Urgell, Castellbò i Puigcerdà. La Trobada reunirà més de 70 músics i comptarà amb la participació d’intèrprets solistes i formacions musical de Catalunya, Aragó, Cantàbria, Euskadi, Portugal, França, Escòcia, Suïssa, Itàlia, Ucraïna, Moldàvia, Rússia, Colòmbia, República Dominicana i Uruguai.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’edició d’enguany ha organitzat quatre grans concerts a la Seu d’Urgell, Arsèguel, Castellbò i Puigcerdà, i set concerts de petit format. També hi participaran formacions de duet, tercet i quartet, així com actuacions individuals. Els concerts es faran a l’aire lliure, excepte el de dissabte 29 de juliol, que es farà a l’envelat d’Arsèguel; el concert de Puigcerdà, al Casino Ceretà; el concert de Castellbò, a la Col·legiata, i el concert de divendres, 28 de juliol, al Teatre Guiu de la Seu d’Urgell.

Després de 48 edicions, l’esdeveniment ha esdevingut com «el festival de música tradicional i popular més antic dels Països Catalans», tal com ha afirmat Estefania Rufach. S’hi espera la presència d’unes 4.000 persones durant totes les jornades i el festival compta amb un pressupost de 110.000 € i gairebé 20 hores de música.