Torna el Laberint de palla de Sant Ramon. No te’l perdis!

L'Associació de joves La Mansa organitza per segon any consecutiu el Laberint de palla de Sant Ramon. Aquest divendres 5 d'agost s'inaugurarà la segona edició del laberint, que estarà obert quatre dies a la setmana, de dijous a diumenges del mes d'agost i fins a l'11 de
setembre.

 

Després de l'èxit de l'any passat, enguany el laberint s'amplia i serà més complicat i divertit trobar-ne la sortida. En total estarà format per un entramat de 450 bales de palla —150 més que l'any passat—, de 300 quilos cadascuna i que dibuixen un encreuament de camins; alguns d'ells no tenen sortida, i d'altres condueixen al mateix lloc de punt de partida. Per sortir del Laberint de palla els participants hauran de fer servir tot el seu enginy, orientació i una bona dosi de destresa.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge del laberint de palla de la Segarra

Torna el Laberint de palla de Sant Ramon | LleidaDiari.cat

 

Els equips hauran d'aconseguir trobar la sortida del laberint i resoldre un nou enigma amb menys de 30 minuts. Enguany hauran de completar l'arbre genealògic de la família Trestombs i posar nom i de cara als 13 membres d'aquesta saga familiar. Els protagonistes d'aquest joc de pistes són una família de picapedrers que van construir el Santuari de Sant Ramon. Amb la seva història els participants podran descobrir i conèixer algunes anècdotes i curiositats de l'Escorial de la Segarra i també del poble.

 

Horaris i reserves

El Laberint de palla estarà obert del 5 d'agost fins a l'11 de setembre de dijous a diumenges. L'horari aquest any també s'amplia una hora, i s'hi podrà accedir des de les 18:00 h fins a les 22:00 h. L'entrada té un cost de 5 euros per persona, menys pels menors de cinc anys que és gratuït. Per participar-hi, caldrà fer reserva prèvia a través de la nova pàgina web www.laberintdepalla.cat. El Laberint de palla de Sant Ramon està ubicat darrere el Santuari de Sant Ramon, agafant la carretera que va direcció Sant Guim de Freixenet, i és apte per a tots els públics, des de famílies fins a grups d'amics.

 

La construcció del Laberint de palla ha estat possible gràcies a la col·laboració de Farratges Aleix i la cooperativa d'Arquitectes Muntant. Uns posant la palla i els altres els plànols han aconseguit aixecar aquest entramat de 450 bales de palla. L'objectiu de La Mansa amb el Laberint de palla és dinamitzar el món rural com un espai d'oci i aprenentatge. En la primera edició, el 2021, hi van passar uns 1.782 participants de tot Catalunya i en aquella ocasió, els equips havien de descobrir la saga de la família Nonat.