Lleida

Torna després de la tres anys la Jornada de portes obertes de la UdL

Més 2.000 joves de batxillerat i cicles formatius de grau superior visiten els campus

Marta Romera
  • febrer 10, 2023
  • 3 min read
Torna després de la tres anys la Jornada de portes obertes de la UdL

Un total de 2.121 estudiants del darrer curs de Batxillerat i de Cicles formatius de grau superior visiten aquest divendres els diferents campus de la Universitat de Lleida (UdL) a la capital del Segrià i l’Anoia, en una nova Jornada de portes obertes.

Seran 321 alumnes més que en l’edició del 2020, la darrera que va poder celebrar-se a causa de les restriccions provocades per la COVID-19. L’estudiantat que hi participa enguany prové d’un total de 40 centres d’ensenyament: 4 de les comarques de Barcelona (Anoia, Barcelonès, Bages i Valles Occidental) i 36 de les de Lleida (Segrià, Pla d’Urgell, Urgell, Noguera, Garrigues, Solsonès i Val d’Aran). Els acompanyen una setantena de professors pels quals la UdL els ha organitzat una sessió informativa sobre les titulacions universitàries i les novetats del curs vinent.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Tal i com va succeir en la darrera edició, el centre de la UdL que rebrà més persones és la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, amb 502 alumnes. La segueixen l’Escola Politècnica Superior (EPS), amb 404, la Facultat de Dret, Economia i Turisme, amb 357, la de Medicina, amb 217, la de Lletres amb 199, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària, amb 170, i la facultat d’Infermeria i Fisioteràpia que al campus de Lleida acollirà 132 alumnes i al d’Igualada 3. Els centres adscrits de l’INEFC-Lleida i l’Escola Universitària de Relacions Laborals en rebran 93 i 44, respectivament.

La Jornada de portes obertes, organitzada pel vicerectorat d’Estudiants i ocupabilitat i la unitat d’Informació i orientació universitària en col·laboració amb les escoles i facultats, s’inicia entre les 9 i les 10 del matí, segons els centres. Inclou un esmorzar a tots els campus i sessions informatives sobre els graus que s’imparteixen a la UdL, visites guiades a aules, biblioteques, laboratoris, serveis cientificotècnics, camps i hivernacles etc. on hi participen com a voluntaris informadors una vintena d’estudiants de la UdL dels darrers cursos de grau.

 

A més a més, l’EPS ha organitzat tallers per a l’alumnat de secundària com els de programació en Python, termografia, escàner 3D, energia solar fotovoltaica i sobre la física del so. Per la seua part, els estudiants que visitin l’INFEC, podran fer un tastet esportiu. Ara bé, com s’indica en el programa, hauran de portar roba còmoda i sabatilles d’esport.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *