Torna la Fira LleidaAirChallenge torna a l’Aeroport de Lleida-Alguaire. T’apuntes?

La Fira Aeronàutica LleidaAirChallenge torna a l’Aeroport de Lleida-Alguaire. Aquest any serà la vuitena edició i se celebra el dissabte 7 i el diumenge 8 d’octubre. Seria la nova edició si comptem que l’octubre del 2013 es va fer l’edició 0. Continua sent l’única fira aeronàutica a Catalunya i a l’estat espanyol. L’edició d’enguany de la fira comptarà amb 96 expositors, que representen un 11% més que en l’anterior. El recinte estrenarà ubicació, atès que es desplegarà a la plataforma industrial. L’estratègia de l’aeroport d’aquests últims anys ha fet que se n’ampliessin els usos cap a activitats aeronàutiques com la formació, noves tecnologies i desenvolupament industrial aeronàutic entre altres. I és justament en aquesta zona de creixement a on es desenvoluparà la fira. Seguint aquest objectiu i vist l’èxit de l’any passat, la fira LleidaAirChallenge s’està especialitzant, esdevenint una fira de referència en el sector de l’aeronàutica i de l’aeroespacial.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Així comptarà en tres grans espais dedicats a:

  • New Space i noves tecnologies aeronàutiques i de l’espai, exposaran empreses de formació de pilots de drons a empreses de coets, nous vehicles aeris no tripulats i sortides professionals o altres solucions aèries relacionades amb les noves mobilitats aèries. Repetirà el taller de drons per a nens i s’amplia l’exhibició de drons, ja que l’any passat aquestes dues activitats van ser un èxit i van tenir molt bona rebuda per part del públic visitant.
  • Formació, un altre gran espai estarà dedicat a escoles de formació de pilots d’aviació general o pilots comercials, tripulants de cabina, mecànics aeronàutics, controladors aeris, entre altres expositors del sector aeronàutic. Empreses del sector aeronàutic. En aquest escenari estan previstos expositors de venda d’aeronaus, lloguer d’aeronaus, empreses de manteniment o de fabricació d’aeronaus, federacions, aeroclubs entre altres. A més a més, hi haurà una quinzena d’empreses que exposaren les seves, a l’espai exterior de la fira. A més com en tota fira sectorial hi haurà conferències relacionades amb les diferents orientacions estratègiques de l’aeroport i en les possibilitats laborals d’aquestes. La zona firal la dividida en aquests tres grans grups s’endreçarà en tres carpes grans amb expositors juntament amb una quinzena d’aeronaus d’exposició i venda. A més a més, hi haurà un espai per a bar i diversos foodtrucks. Aquest any la Federació Aèria Catalana farà demostracions de les diferents tipologies d’aviació esportiva amb autogirs, paramotors i aeromodels.
  • Una altra novetat és un espai dedicat als simuladors de vol, on els visitants podran experimentar el pilotatge d’una aeronau. També està programat ubicar més d’un globus captiu.

La fira LleidaAirChallenge és l’única fira d’aquest àmbit a Catalunya i a l’estat espanyol. En el transcurs de la seva presentació, el president d’Aeroports de Catalunya, Daniel Albalate, ha destacat que, per una banda, la fira és una «bona oportunitat comercial» pel sector aeronàutic com a plataforma de negoci i d’innovació «perquè els expositors creïn sinergies empresarials ampliant coneixements, experiència i informació» i, per una altra, és una «ocasió idònia» perquè la ciutadania vingui a conèixer les instal·lacions de la zona industrial de l’aeroport.

 

La delegada del Govern, Montse Bergés, ha ressaltat que l’impuls de la fira s’emmarca en una fase de desenvolupament important de l’aeroport, que es va posicionant en mercats industrials emergents i d’alt valor afegit. Així, ha recordat que fa poques setmanes es presentava el projecte per fer de l’aeroport de Lleida-Alguaire un hub d’energia verda líder a Europa, amb una instal·lació que produirà hidrogen renovable per al desenvolupament de solucions en motors elèctrics o combustibles sintètics, i que la setmana passada es donava el tret de sortida al centre de proves de motors coet de l’Estratègia NewSpace, un projecte que convertirà Catalunya i Lleida-Alguaire en espai referent i pol d’atracció de projectes de l’ecosistema aeroespacial.

 

Seguint els mateixos procediments que l’any anterior, en aquesta edició es mantindrà el vol a Palma de Mallorca durant el divendres i també el diumenge, ja que la Fira no interfereix amb l’aviació comercial, perquè s’ha programat en la zona industrial. A la presentació de la fira d’enguany també hi han assistit el seu director, Antonio Gil, el director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, i l’alcaldessa d’Alguaire, Imma Roca.