L’Espai La Paraula torna a FiraTàrrega amb mitja dotzena de propostes

L'emblemàtica plaça dels Comediants tornarà a ser en aquesta edició de FiraTàrrega l'espai destinat a propostes centrades en la paraula i la seva amplitud artística, amb disciplines diverses que van des de la música, la poesia, els nous formats periodístics o l'humor. Adriano Galante, Rosa Cerarols, La Mira, Anna Polo i Oye Sherman, Uri Roots i una conversa entre l'artista Clara Peya i la filòsofa Marina Garcés són els noms protagonistes de la programació de La Paraula.

 

Un espai que dona peu a la conversa i a descobrir artistes que reivindiquen la paraula i interpel·len els públics. A més, en aquest espai s'hi podrà tastar vi i cava de proximitat gràcies a la iniciativa l'Arti-VI-sta que servirà productes de la Vall del Corb, una subzona de la Denominació d'Origen Costers del Segre.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

De les creacions que formen part d'aquest espai en destaquen propostes literàries com les d'Adriano Galante i Mediante, un espectacle on el cantant i fundador de Seward interpreta una performance híbrida que mescla la música amb allò oníric, la teatralitat amb la poesia, allò visual amb allò físic. El magazín digital La Mira proposa Pastors, un relat de milers d'anys, explicat en format de 'live journalism', que aglutina històries que parlen de transhumància, de model de vida, de natura, de passat i futur.

Imatge d'un espectacle de FiraTàrrega

L’Espai La Paraula torna amb mitja dotzena de propostes que tenen la música, la poesia o la literatura com a protagonistes | LleidaDiari.cat

 

De la mà de la Rosa Cerarols

De la mà de la Rosa Cerarols, geògrafa, antropòloga i escriptora, acompanyada de la música de l'artista Bewis de la Rosa i el seu rap rural, arriba la presentació performàtica del llibre L'altre món rural. Reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana, publicat recentment a cura de Rosa Cerarols i Joan Nogué amb aportacions de diversos autors que ajuden a comprendre els reptes de la nova realitat rural.

 

L'Espai La Paraula oferirà també moments per a la reflexió amb la Conversa Oberta moderada per la periodista Emma Quadrada sobre el concepte de L'Inesperat, lema de l'edició de FiraTàrrega 2022, entre la filòsofa Marina Garcés i l'artista Clara Peya. Ens enriquirem amb les reflexions i les visions de les ponents sobre el tema.

 

De conversa en format radiofònic i amb un to més humorístic es podrà escoltar també la que hi haurà entre Ana Polo y Oye Sherman a Converses Oye Polo, al voltant de múltiples temàtiques feminazoides (Maria) i lesboterroristes (Ana). Finalment i sense abandonar els micròfons i el so, en l'apartat més musical de La Paraula, Uri Roots farà ballar els assistents Viatjant a 45RPM per l'illa del tresor. Un viatge per repassar la història de la música jamaicana des dels seus inicis fins a l'actualitat simulant un programa de radiofórmula dels de tota la vida.