Cultura

Torna el Christmas & Hits del Cor de l’Orfeó Lleidatà a la Llotja

Comptarà amb la col·laboració del músic emergent Asori

Marta Romera
  • novembre 29, 2022
  • 4 min read
Torna el Christmas & Hits del Cor de l’Orfeó Lleidatà a la Llotja

L’espectacle més exitós del Cor de l’Orfeó Lleidatà, amb més de 8.000 espectadors a Lleida en vuit anys consecutius, arriba al Teatre de la Llotja de Lleida ple d’energia positiva i continua revolucionant la música coral incorporant grans èxits del pop, rock i gòspel, sense oblidar les trencadores versions de clàssics nadalencs com Fum, fum, fum i El noi de la mare.

 

L’acompanyament instrumental anirà a càrrec de Josep Maria López a la bateria, Sixto Cámara al baix elèctric, Marc Canelles a la guitarra elèctrica i el mateix Pedro Pardo al piano. L’espectacle tindrà lloc el dissabte 17 de desembre a les 20 h al Teatre de la Llotja de Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pedro Pardo, director musical

És compositor, director d’orquestra i de cor i pianista. Va nàixer a Lleida, ciutat on va començar els seus estudis musicals. Al llarg de la seva trajectòria ha obtingut nombrosos premis, tant en el camp de la composició com en el de la direcció, destacant el Premi d’Honor de Direcció d’Orquestra del Conservatori Superior de Barcelona o el Premi de Composició de la Fundació Orfeó Manresà.

 

En el camp de la direcció, el seu repertori abasta grans obres clàssiques com el Rèquiem de Mozart, la Simfonia núm. 5 de Beethoven, la Missa núm. 2 de Schubert, el Glòria de Vivaldi, el Rèquiem de Fauré i altres estrenes de compositors contemporanis que l’han portat a dirigir a ciutats com Barcelona, Madrid o Viena. Darrerament, ha estat el director assistent de la producció de l’òpera Els pescadors de Perles de Bizet al gran Teatre del Liceu de Barcelona.

 

El 2008 va ser el compositor en exclusiva de l’acte central dels concerts familiars del centenari del Palau de la Música Catalana, amb la cantata ‘Sent Cent’ per a cors, piano i percussió. A més, ha compost nombroses obres per a cor, orquestra i diversos instruments, així com musicals i òperes. L’any 2005 va assumir la direcció del Cor de l’Orfeó Lleidatà. En aquest temps ha renovat la idea de concert coral utilitzant nous formats visuals que han dinamitzat la pròpia formació vocal i l’han dut a cantar a escenaris com el Teatre de la Llotja de Lleida, el Palau de Congressos de Tarragona o el Palau de la Música Catalana.

 

També destaca el seu paper de divulgador a través de mitjans audiovisuals, a TV3 com a membre del jurat del concurs ‘Oh Happy Day!’ i com a col·laborador del programa ‘Tot es mou’, a ‘Estat de Gràcia’ de Catalunya Ràdio i a ‘Els homes clàssics’ de Catalunya Música.

Pol Pastor, director de l’Orfeó Lleidatà

Director, pianista i professor, va néixer l’any 1987 a Santa Coloma de Queralt. S’ha format a l’ESMUC i al Vienna Conservatory en la vessant de la direcció (coral i orquestra) amb directors com en Jordi Mora, Johan Duijck, Maximilian Čenčič o en Lluís Vila. Ha dirigit diferents corals d’Igualada, Barcelona, Terrassa, Sabadell o Sant Cugat, així com la Banda del Conservatori Municipal de Barcelona i exerceix la docència a l’Institut del Teatre de Barcelona. Actualment, també dirigeix la Banda Simfònica de Terrassa, la Coral Xalesta de l’Hospitalet, l’Agrupació Coral de Matadepera i el Cor Oh! de Santa Coloma de Queralt.

 

Asori

Asori és el projecte personal, transversal i terapèutic de l’Enric Ayguadé Baró. Cançons i textures sonores que expliquen vivències i emocions. Un gir de 180 graus que el duu a una nova realitat pel mateix camí de sempre. Asori és pop escrit en català, composició i autoproducció que es materialitzen al disc ‘Estavellar-se i tornar a la carretera’ (coproduït pel músic argentí Tomás Aristimuño), un àlbum que marca l’inici de la seva autonomia com a artista (2022).

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *