TikTok limitarà el temps de connexió a alguns usuaris

TikTok ha anunciat noves funcions centrades en el benestar dels adolescents i familiars, inclòs un sistema que recorda als usuaris menors de 18 anys que han arribat als 60 minuts al dia, moment en què hauran de continuar utilitzant-lo a l’aplicació.

L’empresa xinesa s’adona que el seu servei és un dels més populars entre els joves. De fet, els usuaris d’entre 4 i 18 anys passaran una mitjana de 96 minuts al dia a la xarxa social el 2022, segons un informe recent de Qustodio.

En la seva insistència a oferir experiències digitals que «es diverteixin i facin una diferència positiva en la manera com les persones s’expressen, descobreixen idees i es connecten», ha introduït una sèrie d’innovacions en les eines de gestió del temps a la pantalla.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquesta funció ara ofereix noves opcions de personalització i configuració per als comptes d’adolescents, amb les quals TikTok amplia el programa de sincronització familiar amb més controls parentals.

Per ajudar els joves a gestionar el seu temps a la plataforma, la plataforma implementarà un sistema de notificacions que s’activarà un cop s’hagin arribat a les hores d’ús del servei.

D’aquesta manera, després de 60 minuts d’activitat de la pantalla, la plataforma obligarà l’usuari a introduir un codi específic per continuar la seva activitat a l’aplicació. En conseqüència, els joves veuran la necessitat de prendre decisions actives per allargar aquest temps.

L’estudi d’on treu la conclusió TikTok

Per desenvolupar aquesta funció, TikTok va aprofitar la investigació acadèmica actual i les aportacions d’experts del Digital Health Lab del Boston Children’s Hospital (EUA).

Un dels estudis, realitzat per Internet Matters.org, va demostrar que saber més sobre com es dedica el temps pot ajudar la gent a prendre decisions més deliberades.

Davant d’aquesta conclusió, TikTok va decidir enviar una notificació setmanal a la safata d’entrada de cada adolescent amb un resum del seu temps de connexió.

Més funcionalitats per TikTok

També s’ha incorporat a aquesta funcionalitat l’esmentat panell de temps de pantalla, que proporciona resums del temps a l’aplicació, el nombre de vegades que s’ha obert TikTok i un d’ells és el de limitar els registres de temps de pantalla personalitzats, que permetran utilitzar els tutors. La funcionalitat Family Sync per personalitzar el límit de temps de pantalla diari per als adolescents.

El tauler de temps de pantalla esmentat també s’ha integrat en aquesta funció, oferint resums del temps passat a l’aplicació, la freqüència amb què es va obrir TikTok i un desglossament del temps total dedicat cada dia. 

D’altra banda, la plataforma introdueix un nou ajust que permet als pares establir un horari específic per silenciar les notificacions dels seus fills petits.

En una línia similar, TikTok ha revelat el llançament d’un recordatori de son dissenyat per donar suport als usuaris que prefereixen desconnectar a la nit.