Territori enllesteix les obres de l’LP-3322 entre Linyola i Bellcaire d’Urgell

Imatge de la carretera l'LP-3322 entre Linyola i Bellcaire d'Urgell

Imatge de la carretera l'LP-3322 entre Linyola i Bellcaire d'Urgell | LleidaDiari.cat

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat les obres de condicionament de la carretera LP-3322 entre Linyola (Pla d'Urgell) i Bellcaire d'Urgell (Noguera), que han comptat amb un pressupost de 4,3 milions d'euros. L'actuació ha consistit en l'eixamplament i millora del traçat de la carretera per afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció.

 

Durant aquesta primavera, Territori i Sostenibilitat té previst dur a terme una prova pilot per habilitar un carril bici en el voral a cada costat de la carretera. L'actuació consistirà en el pintat del carril amb un color diferenciat i la instal·lació de senyals lluminosos per avisar les persones usuàries de la presència de ciclistes.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'LP-3322 discorre entre Mollerussa i Linyola

L'LP-3322, que pertany a la xarxa comarcal, discorre entre Mollerussa i Linyola i des de Linyola arriba a Bellcaire d'Urgell, on connecta amb la C-53 (carretera de Balaguer a Tàrrega). El tram que va des de Mollerussa a Linyola ja està condicionat i les obres que ara han conclòs abasten el tram de quatre quilòmetres des del nord de la variant de Linyola fins a Bellcaire.

 

Els treballs han permès eixamplar la carretera dels 6 metres amb què comptava als 10 metres actuals, amb dos carrils de la circulació de 3,5 metres d'amplada i dos vorals d'1,5 metres. A més, s'han suavitzat diversos revolts i alguna rasant. També s'ha renovat el ferm de la carretera i s'ha reposat la senyalització horitzontal i vertical. L'actuació també ha inclòs l'adequació de la travessera de Bellcaire d'Urgell.

 

Inicien les obres de construcció de la rotonda de l’N-II a Alcarràs

La setmana passada es van iniciar les obres de construcció de la rotonda de l'N-IIAlcarràs. El projecte té un termini d'execució de sis mesos, compta amb un pressupost de 910.000 euros, i contempla el canvi en la morfologia de la intersecció de l'entrada del municipi per millorar-ne la seguretat viària. En concret, afecta les carreteres N-II i L-800, coneguda com a avinguda de Vallmanya i que permet accedir a l'A-2, i els carrers urbans Major i indústria.

 

La nova rotonda estarà formada per dos carrils de 3,75 metres i tindrà un diàmetre exterior de 38 metres. El projecte preveu la col·locació de vorades i rigoles, així com la formació de guals de vianants i la construcció d'algunes zones de paviment amb llambordes. Així mateix, l'obra inclourà l'execució del drenatge i el tractament de zones verdes, tant a l'anella interior de la rotonda com en una nova àrea projectada al carrer Major, i que també disposarà de jocs infantils i bancs.