Comarques

Injecció de milers d’euros per a promocionar el patrimoni cultural de l’Aran

Són subvencions a fires, festivals de cine i arts escèniques, publicacions, visites, rehabilitacions o mostres de cuina

Marta Romera
  • novembre 30, 2022
  • 2 min read
Injecció de milers d’euros per a promocionar el patrimoni cultural de l’Aran

L’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), que depèn del Departament de Territori, ha resolt atorgar un total de 343.942 euros en subvencions per al desenvolupament local i la promoció del patrimoni cultural a les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, i a la Val d’Aran. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Es tracta d’ajuts, d’un màxim de 10.000 euros, per a activitats dutes a terme l’any 2022, com poden ser fires, festivals de cinema i arts escèniques, publicacions divulgatives, visites guiades, rehabilitació de pintures eclesiàstiques o mostres de cuina. Els beneficiaris són 42 ajuntaments, consells comarcals i entitats municipals descentralitzades, així com 44 associacions sense ànim de lucre.

 

Amb aquesta línia de subvencions, que es va obrir el 3 de maig, l’IDAPA vol donar suport a ens locals i associacions de l’Alt Pirineu i l’Aran per consolidar l’economia local, fer valer el patrimoni cultural i millorar la competitivitat professional. En concret, es podien demanar ajuts per a l’organització de fires i activitats que promoguin el desenvolupament local; l’organització d’activitats formatives o lúdiques que incideixin en la promoció del patrimoni cultural, i l’edició de publicacions de caràcter cultural, socioeconòmic i científic.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *