Territori atura el projecte del càmping al parc de les Basses de Lleida

Màquines treballant al parc de les Basses de Lleida per millorar-ne l'estat

Màquines treballant al parc de les Basses de Lleida per millorar-ne l'estat | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Lleida ha rebut aquest dimarts la notificació de l'aprovació de l'inici de la redacció del Pla director urbanístic de les activitats de càmping, per part del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. L'acord incorpora la suspensió de la tramitació de plans especials per instal·lar o ampliar càmpings, inclosos els que estan en tramitació, com és el cas del projecte previst al Parc de les Basses de la capital del Segrià. Per tant, la Paeria a no podrà tramitar l'aprovació definitiva del Pla especial de les Basses fins que la Generalitat no enllesteixi el nou Pla director, malgrat que el document ja es trobava en una fase avançada amb la tramitació ambiental ja enllestida.

Operaris treballant al parc de les Basses per deixar-lo en condicions òptimes per a la celebració del dia de la Mona

Operaris treballant al parc de les Basses per deixar-lo en condicions òptimes per a la celebració del dia de la Mona | LleidaDiari.cat

 

 

Tot i això, la Paeria es compromet a seguir avançant en la recuperació d'aquest espai com a parc urbà familiar. El tinent d'alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l'Ocupació i l'Emprenedoria de la Paeria, Rafael Peris, ha expressat que no comparteix la decisió del Govern i ha lamentat que es posin «traves a projectes clau» per la ciutat de Lleida. «No és el primer cop que decisions de la Generalitat aturen inversions importants a la capital del Segrià, que han de generar una major atractivitat turística i un desenvolupament econòmic i social a la ciutat», ha manifestat. Després de conèixer la notificació de Territori i Sostenibilitat, Peris ha assenyalat que l'equip de govern de la Paeria es compromet a seguir treballant «per fer un replantejament del parc de les Basses per guanyar aquest espai com a zona de gaudi i per activitats socials de la ciutadania».

 

La petició del PP a la Paeria

El regidor i portaveu del PP a l’Ajuntament de Lleida, Joan Vilella, ha demanat aquest dimecres a l’Equip de Govern de la Paeria que, tot i l’anunci de la Generalitat d’aturar el projecte del nou càmping, «no paralitzi ara les actuacions que s’han de dur a terme al Parc de les Basses i que avanci per materialitzar, d’una vegada per totes, la recuperació d’aquest espai com a Parc urbà i familiar».

 

El portaveu popular ha titllat de «lamentable» el fet que el Govern «paralitzi en aquests moments el projecte del càmping malgrat que ja estava en tràmit i avalat des del passat mes de març». Joan Vilella ha explicat que demanarà una reunió amb l’equip de govern per continuar treballant de forma conjunta e intentar planificar i veure de quina manera es pot afrontar el projecte del Parc de les Basses, i, en aquest sentit, ha demanat a l’alcalde Larrosa que «planti cara a la Generalitat per defensar el projecte del nou càmping previst al Parc de les Basses».

 

Finalment, el regidor i portaveu del Grup Municipal del PP ha recordat que va ser a instàncies del Grup Municipal del PP que en els Pressupostos de 2018 hi figura una partida de 150.000 euros per la rehabilitació i recuperació de l’espai públic de les Basses com un parc urbà i familiar, i, en aquest sentit, «demana celeritat en l’execució d’aquest projecte».